Pui la cuptor cu garnitura de cus-cus

Postat de xana in Retete Delikat
14 Iul 2018 | 3345 vizualizari
Pui la cuptor cu garnitura de cus-cus

"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"

Ingrediente

  • ½ de pui (de la tara, nestresat)
  • 2 lingurite condimente pentru pui Delikat
  • cateva boabe de piper Delikat
  • 3 catei de usturoi
  • 50 ml vin alb sec
  • ulei de masline
  • Pentru cus-cus:
  • 120 gr cus-cus
  • 120 ml apa
  • 1 ceapa mica
  • 1 bucata ardei rosu
  • 1 bucata de morcov
  • 1 catel de usturoi
  • ½ de lingurita condimente pentru pui Delikat
  • ulei de masline
  • 1 lingura margarina sau unt

Mod de preparare

Taiem puiul in bucati potrivite si il condimentam cu amestecul Delikat si cateva boabe de piper Delikat macinate bine, apoi il dam la frigider pentru o ora.

Intr-o tigaie cu putin ulei de masline, prajim bucatile de pui pana se rumenesc usor, apoi le transferam intr-o tava. Adaugam usturoiul felii, 2-3 linguri de ulei de masline si vinul si dam la cuptor pentru cca. 40 de minute sau pana se fragezeste carnea.

Pentru cus-cus calim ceapa, ardelul, usturoiul taiate marunt si morcovul ras impreuna cu putin ulei de masline si ½ de lingurita de condimente pentru pui Delikat. Lasam pe foc atat cat sa se inmoaie legumele.

Intr-un castron punem cele 120 gr de cus-cus peste care turnam apa fierbinte, acoperim si dam deoparte pentru 10 minute. Dupa acest timp adaugam margarina si legumele si amestecam bine.

Cand puiul e gata, il servim alaturi de cus-cus peste care presaram optional coriandru proaspat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor cu garnitura de cus-cus" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Zacusca de vara cu multe legume si ierburi aromate

Postat de merisor67

Zacusca de vara cu multe legume si ierburi aromate

Mai întâi coacem ardeii și vinetele. Eu am avut ardei la congelator, deci i-am folosit direct înghețați. Apoi curățăm legumele coapte și le lăsăm la scurs. ...

Citeste continuarea

Vinete cu carne in stil chinezesc

Postat de Ksenya

Vinete cu carne in stil chinezesc

Spalam vanata, apoi taiem felii nu mai groase de 5 mm, insa nu taiati vanata pana la sfarsit. Presarati vanata cu sare si lasati-o pentru 30 min.  Tot pentru 30 minute lasam si umplutura,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.07.2018, 19:21
la 14.07.2018, 19:28
O bunatate!
la 14.07.2018, 20:09
Bun
la 14.07.2018, 21:16
bun
la 14.07.2018, 22:30
Ce bunatate, dar cat de bine arata puiul!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking