Pui la cuptor cu morcovi glazurati, cartofi crocanti, mazare si sos cremos

Postat de Satisfyyourcravings in Pui
24 Aug 2017 | 2553 vizualizari
Pui la cuptor cu morcovi glazurati, cartofi crocanti, mazare si sos cremos

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 1 lamaie
  • 4 crengute rozmarin
  • 1 pui intreg (de 1.8 kg)
  • ulei de masline
  • 500 de grame morcovi
  • 1 ceapa
  • 2 cubulete de unt
  • 1 portocala
  • 2 crengute cimbru
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura cu varf de faina
  • 2 linguri Madeira sau vin alb sec
  • 250 de grame mazare congelata (eu am folosit pastai, dar se pot folosi si boabe)

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se curata cartofii de coaja si se taie in bucati potrivite. Se fierb in apa cu sare impreuna cu lamaia, 12 minute.

Se indeparteaza frunzele de rozmarin de pe 2 crengute si se adauga in vasul unui mojar, impreuna cu sare si piper si se transforma totul in pasta. Se amesteca cu ulei si se unge puiul cu aceasta. 

Se decojesc morcovii si se taie ceapa in 8 bucati. Se adauga cojile de morcovi si ceapa intr-o tava si se aseaza puiul deasupra, cu pieptul in jos. 

Se taie morcovii in batoane de 3 centimetri si se amesteca cu un cub de unt intr-un vas mic, potrivit pentru cuptor. Se adauga coaja si sucul de portocala, cimbrul, sare si piper si se acopera cu folie de aluminiu. 

Se scurg cartofii de apa si se scutura usor. Se indeparteaza lamaia si se inteapa din loc in loc cu o furculita, apoi se introduce in cavitatea puiului. 

Se transfera puiul in cuptor si se coace 1 ora si 20 de minute, intorcand-ul cu pieptul in sus dupa 40 de minute. 

Se amesteca cartofii cu ulei de masline, sare, piper si frunzele de rozmarin ramase. Se zdrobesc cateii de usturoi cu latura unul cutit si se adauga peste cartofi. Se amesteca bine si se transfera in tava, langa morcovi. 

Se introduce tava in cuptor, sub pui si se gatesc o ora, intorcand cartofii din cand in cand. 

Se indeparteaza puiul din tava si se lasa la odihnit, acoperit cu folie de aluminiu si prosoape. 

Cartofii si morcovii se lasa in continuare in cuptor.

Se indeparteaza grasimea din tava in care a fost gatit puiul, lasand ceapa si morcovii.  Se aseaza tava pe aragaz, la foc mediu, se adauga faina si 600 de ml de apa fierbinte si sucul de la puiul care se odihneste. 

Se amesteca frecvent pana se ingroasa si prinde o culoare bruna. La final, se adauga Madeira sau vinul, sare si piper, daca mai este nevoie. Se trece printr-o sita si se pastreaza intr-un bol, pentru servit.

Se fierbe mazarea in apa cu sare, 4 minute, se scurge de apa si se amesteca cu restul de unt si sare.

Se serveste puiul impreuna cu sos si legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor cu morcovi glazurati, cartofi crocanti, mazare si sos cremos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta cu pui, smantana si foietaj

Postat de rocsi_1612

Placinta cu pui, smantana si foietaj

Foietajul il scoatem la dezghetat. Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servetel si il taiem bucatele potrivite. Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim si il taiem rondele. Incingem...

Citeste continuarea

Vinete umplute, la cuptor

Postat de mirela0911

Vinete umplute, la cuptor

Se spala vinetele, se sterg apoi se taie in doua pe lungime. Se scoate mijlocul, pastrand o margine de 0.5 cm. Se presara cu sare si se lasa o jumatate de ora apoi se scurg de apa lasata....

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.08.2017, 15:05
la 24.08.2017, 15:35
Iamiiii!
la 24.08.2017, 18:11
la 24.08.2017, 18:26
Ce delicios!
la 24.08.2017, 19:12
Foarte bun!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking