Ingrediente
- Ingrediente Pui la cuptor reteta delicioasa pas cu pas
- 1 pui intreg (aproximativ 1,5 - 2 kg)
- 3-4 catei de usturoi
- 2-3 linguri de ulei de masline
- 1 lamaie
- 1 legatura de rozmarin proaspat (sau cimbru)
- Sare si piper dupa gust
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 telina mica
- 100 ml de vin alb (optional)
- 200 ml de supa de pui sau apa
Mod de preparare
Cum se prepara Pui la cuptor reteta delicioasa pas cu pas
Pregatirea puiului:
Spala puiul si sterge-l bine cu un prosop de hartie pentru a-l usca. Acest lucru va ajuta la obtinerea unei cruste crocante.
Freaca puiul cu sare si piper atat pe interior, cat si pe exterior. Apoi, taie lamaia in jumatati si introduce-o in cavitatea puiului impreuna cu usturoiul zdrobit si cateva crengute de rozmarin sau cimbru.
Prepararea legumelor:
Curata ceapa, morcovul si telina, apoi taie-le in bucati mari. Acestea vor servi drept baza pentru pui, oferind un plus de aroma si mentinandu-l deasupra lichidului.
Asamblarea:
Intr-o tava de copt, pune legumele pregatite si asaza puiul deasupra, cu pieptul in sus.
Stropeste puiul cu ulei de masline si, daca doresti, poti adauga vinul alb si supa de pui in tava.
Coacerea:
Preincalzeste cuptorul la 180°C. Acopera puiul cu folie de aluminiu si coace-l timp de 1 ora.
Dupa o ora, indeparteaza folia de aluminiu si continua coacerea pentru inca 30-45 de minute sau pana cand puiul este rumenit si crocant la suprafata, iar sucul care iese din el este limpede (fara urme de sange).
Servirea:
Lasa puiul sa se odihneasca timp de 10 minute inainte de a-l taia, pentru ca sucurile sa se redistribuie uniform in carne.
Serveste puiul alaturi de legumele coapte din tava si, daca doresti, cu o garnitura de cartofi copti, orez sau salata proaspata. Recomandam si aripioare lipicioase
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor reteta delicioasa pas cu pas" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (1)
|