Pui la tigaie cu piure de cartofi si sos de soia

Postat de Valclaudia in Pui
16 Aug 2015 | 5474 vizualizari
Pui la tigaie cu piure de cartofi si sos de soia

Ingrediente

  • pulpe de pui superioare, 500 g (5 bucati am avut eu)
  • 3 linguri de ulei
  • sare dupa gust
  • boia dulce
  • 100 ml apa rece
  • 1/2 lingurita mix din boabe de piper
  • 1 kg cartofi
  • 150 ml lapte cald
  • 100 gr. unt
  • sos de soia (din comert)
  • boabe de piper colorat diferit
  • verdeata proaspat tocata

Mod de preparare

Curatam cartofii, ii taiem cubulete, ii spalam bine sub jet de apa rece si ii punem la fiert in apa cu sare pana patrunde usor furculita in cubulete.

Pulpele se curata de piele, se clatesc in apa rece si se pun in tigaia incinsa in care am pus trei linguri de ulei.

Presaram sare dupa gust si boabele de piper, lasam bucatuile de carne sa se prajeasca usor pe ambele parti, adaugam apoi 100 ml apa rece si acoperim tigaia, lasand carnea sa se gateasca la foc mic pana scade apa.

Prajim uniform carnea pe toate partile, apoi oprim focul si presaram boia dulce peste bucatile de carne.

Scurgem apa de pe cartofii fierti, adaugam untul, apoi mixam cartofii pana obtinem o pasta ferma.

Adaugam lapte cald cat este nevoie pentru a obtine consistenta dorita la piure.

Servim carnea de pui cu piure de cartofi peste care turnam putin sos de soia.

Daca va place mancarea picanta nu ezitati sa presarati si cateva boabe de piper diferit colorat.

Decorati cu frunze proaspete de patrunjel sau telina si serviti.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la tigaie cu piure de cartofi si sos de soia" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pulpe de pui cu mazare

Postat de MotanLaOale

Pulpe de pui cu mazare

Pulpele dezosate se curata, se spala, se sterg de apa si se presara cu sare, piper si boia. Se pun la prajit intr-o cratita in ulei 4-5 minute pana isi schimba culoarea. Se scot pe o...

Citeste continuarea

Ostropel cu pui de curte

Postat de eumimi

Ostropel cu pui de curte

Fierbem carnea de pui. Calim usturoiul impreuna cu carnea de pui, adaugam rosiile date pe razatoare si lasam la fiert inca 20-25 de minute. Potrivim de sare si piper si adaugam verdeata...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 16.08.2015, 20:05
Aici ma bag,ca nu mi se pune pe invers...
la 16.08.2015, 20:10
Cleme, vezi ca are sos de soia. Sigur iti prieste,leoaico? Sa n-avem discutii...
la 16.08.2015, 20:16
Imi place sosul de soia,uite ca n-ai nimerit-o acum...
la 16.08.2015, 20:18
bun bun
la 16.08.2015, 20:36

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking