Pui marinat in rom Godina

Postat de ctlina in Pui
29 Feb 2016 | 3487 vizualizari
Pui marinat in rom Godina

Politistul Godina este o dovada ca se poate. Particip si eu la acest concurs.... cred ca cu un pic de rom totul se poate :)) Va propun o reteta de pui marinat in ROM originara din Rep. Dominicana. Chiar daca pozele nu sunt foarte reusite va asigur ca este excelenta !!

Ingrediente

  • 1/2 pui tăiat în bucăți,
  • 4 linguri rom
  • 4 linguri suc de lămâie verde
  • 4 linguri sos de soia,
  • 5-6 linguri de ulei
  • făină
  • sare și piper

Mod de preparare

Punem pe foc mic romul si-l flambam. 

Se agita pentru a-l stinge si se adaugă sosul de soia și sucul de lămâie.

Se pun bucatile de pui intr-un castron si se acopera cu amestecul. 

Marinati puiul 2 ore la temperatura camerei sau 4 ore la frigider. 

Se usucă bucățile de pui cu prosoape de hartie. 

Se adaugă sare și piper și-l rulam în făină. 

Se încălzește cuptorul la 200 ° C.

Punem prosoape de hârtie pe fundul unui vas de copt. 

Se încălzește uleiul intr-o tigaie. 

Prăjiti carnea de pui in uleiul incins timp de 5-6 minute pe fiecare parte, pana se rumeste.

Depuneti puiul in vasul de copt si dati la cuptor pana când carnea este gătită -20 de minute pentru mine.

Se serveste imediat cu orez sau salata verde.

 Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui marinat in rom Godina" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pui Valdostana cu ciuperci

Postat de mihaelar63

 Pui Valdostana  cu ciuperci

 Pieptul de pui se spala si se taie in bucati mari [ ca pentru snitel ]. Feliati sunca si cascavalul . Rosiile se spala si se feliaza Curati , spalati si tocati marunt ceapa si...

Citeste continuarea

Pui crocant Godina

Postat de Zamfira

Pui crocant Godina

Crestăm pulpele de pui, deoparte şi de alta osului. Pieptul de pui îl tăiem fâşii mai groase şi scurte. Sărăm şi piperăm carnea după gust. De preferat a şterge de apă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.02.2016, 20:39
la 29.02.2016, 20:40
Interesanta reteta, imi place mult!
la 29.02.2016, 20:42
Mmm, ce bun trebuie sa fie!
la 29.02.2016, 20:48
la 29.02.2016, 20:52
Ooo, ce fain!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking