Pui pe sticla cu pere, dovlecel si apio

Postat de panacris in Pui
17 Mai 2020 | 1545 vizualizari
Pui pe sticla cu pere, dovlecel si apio

Un fel principal savurat de Zmeișori! Mereu diversific rețeta, doar sticla de bere, puiul și condimentele, sunt aceleași! ;) Hmmm, am avut săptămânile astea un fix cu pere, nu folosite în desert, ci folosite în feluri principale! Și nu regret, dau un gust tare bun preparatelor! ;) Spor și poftă bună! Șiii, daaa, nu ziceți, din start, asta-i nu-i pe gustul meu ;) Încercați și apoi decretați! ;) 

Ingrediente

  • Pui grill cca. 1800 g,
  • Ulei de măsline spray cca. 50 g,
  • Condimente pentru pui ½ plic,
  • Boia de ardei dulce 2 linguri,
  • Pară 2 bucăți,
  • Dovlecel 1 bucată,
  • Apio 2 tije,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Bere 500 ml,
  • Sticlă de bere 1 bucată.

Mod de preparare

Puiul se curăță de eventualii tulei rămași de la pigulit, folosindu-se lampa de gaz, mă rog brener-ul acela micuț,  de flambat pentru bucătărie.

Sticla de bere curățată de etichete, umplută cu apă, se pune într-o tavă termorezistentă. Puiul de grill se așează pe sticlă, artistic, apoi se asezonează cu uleiul de măsline cremos din spray, se presară condimentele de pui, plus boiaua. În gât, de data asta am schimbat mărul pe para verde ;) Chiar a fost mult mai aromat! ;)

Para, dovlecelul, ardeiul kapia, tijele de apio se spală și se taie grosier.

În tavă de jur împrejurul puiului se pun legumele, fructele și vegetalele.

Pentru ruperea termică, adică să nu se spargă sticla la temperaturi înalte se adaugă și lichid în tavă, de data aceasta, bere blondă.

Apoi se pune la gătit, în cuptorul preîncins cca. 45 de minute la 200 grade.

Din când în când se unge puiul cu zeama lăsată.

Când se înțeapă puiul și zeama ce se scurge din el este clară, limpede înseamnă că puiul nostru e gătit și se poate savura împreună cu legumele din tavă, bonus un piure cremos  din cartofi!

Spor și poftă bună!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui pe sticla cu pere, dovlecel si apio" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui cu mamaliguta si spanac

Postat de simona72

Pui cu mamaliguta si spanac

Intr-un castron punem sosul de rosii, usturoiul pisat, sare si piper dupa gust, oregano si ulei de masline. Amestecam compozitia si punem pulpele spalate in sos. lasam 10-15 minute la frigider....

Citeste continuarea

Piept de pui cu legume si sos de rosii

Postat de oanapl

Piept de pui cu legume si sos de rosii

Pieptul de pui tăiat cubulețe se prăjește pe toate părțile în uleiul de măsline încins. Se spală și se curăță legumele.Se taie pe rând legumele: ceapa se taie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.05.2020, 19:41
Mie perele sa mi le dai crude, asa-mi plac.... tu faci niste combinatii gen pictura pe sevalet....
la 17.05.2020, 19:53
Beyyyy, Cleme, chiar sunt faine perele gătite!
la 17.05.2020, 20:05
N-au decat, eu doar crude le vreau, nici macar in compot....
la 17.05.2020, 20:06
Intai am vazut titlul retetei la un coment . Am fost sigura ca este a ta. Deja recunosc stilul )) Ma gandeam ca ai pus perele in interiorul puiului pentru aroma
la 17.05.2020, 20:26
Bun!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking