Pui picant chinezesc

Postat de lia in Pui
21 Iul 2012 | 7496 vizualizari
Pui picant chinezesc

Un meniu din bucataria Chineza, cu ardei iute si piper Sichuan, deosebit de delicios !

Ingrediente

  • 2 pulpe inferioare de pui
  • 2 aripi intregi de pui
  • 2lingurite sos de soia
  • 14 ardei iuti uscati
  • 1 praf de sare
  • ½ lingurita boabe de piper Sichuan
  • 20 bucati arahide crude
  • 150ml ulei de palmier

Mod de preparare

Sectionam aripiarele, partea superioara/inferioara si impreuna cu pulpele, le trecem sub jet de apa rece, apoi le stergem cu prosoape absorbante. Le punem intr-un bol si presaram sare si sosul de soia peste ele. Le amestecam bine, le acoperim cu folie si le dam la frigider pentru cel putin 30’(eu le-am lasat de seara pana dimineata).

Intr-un wok, punem uleiul  si cand este bine incins, adaugam boabele de piper, apoi ardeii iuti intregi. Amestecam usor si cu grija la miros ! v-a fi intepator si iute ! dar in cateva secunde ardeii vor deveni maronii si trebue sa-i scotem din tigaie, ii punem pe o farfurioara si adaugam carnea.

Prajim carnea in uleiul iute, cam 15’, intorcand-o pe toate partile, apoi adaugam dinnou ardeii iuti si mai prajim putin. Cand carnea este aproape gata, adaugam arahidele crude, amestecam totul, mai lasam pret de 1’ si scoatem totul pe servetele absorbante.

Am servit preparatul cu orez fiert la aburi si ornat cu ceapa verde.

PS: In ciuda cantitatii mari de ardei iute folosit, preparatul este deosebit de gustos si numai usor picant !

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui picant chinezesc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Retete similare

Tagliatelle cu pui

Postat de Irina

Tagliatelle cu pui

Am pus pastele la fiert in apa cu sare. Am folosit tagliatelle in doua culori, albe si verzi.  Pieptul de pui spalat bine si uscat, l-am taiat cubulete, apoi fasii mai subtiri. Am curatat...

Citeste continuarea

Pui chinezesc cu alune (Pui Gongbao)

Postat de AndreeaJ

Pui chinezesc cu alune (Pui Gongbao)

Carnea de pui se taie cubulete, se pune intr-un castron, iar peste ea se adauga sosul pentru marinada format din ingredientele mai sus mentionate. Lasam totul la marinat in frigider pentru 30 de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.07.2012, 18:07
bun bun
la 21.07.2012, 18:27
la 21.07.2012, 18:59
Bine mai arata!
la 21.07.2012, 19:36
Ce bine arata
la 21.07.2012, 19:45
Delicios!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking