Ingrediente
- Am folosit:
- 6 pulpe de pui fara piele si os
- 1 lingura sos soia
- 1 lingura curry
- 50 ml vin alb
- 1 lingura apa de flori de portocal
- 2-3 crengute cimbru
- 3 morcovi
- 3-4 catei de usturoi
- 250 ml smantana de gatit
- 2 ardei iuti,
- ulei de rapita
- Pentru paste:
- 2 L apa clocotita cu sare
- paste Barilla
- busuioc pentru ornat
Mod de preparare
Am taiat pulpele de pui in cubulete si le-am marinat in vin,sos soia,apa de flori de portocal,curry,cimbru.Morcovii i-am taiat in diagonala pentru a avea forma asemanatoare cu cea a pastelor,usturoiul l-am taiat marunt,l-am calit putin in uleiul incins,am adaugat apoi morcovii,ardeiul iute,am lasat 2-3 minute pana s-au rumenit si morcovii putin,am adaugat apoi puiul cu tot cu marinata in care a stat si am lasat sa se faca mai intai la foc mic pentru a se patrunde bine bucatile de carne,apoi spre final am dat focul mai tare ca sa prinda o culoare frumoasa,aurie.
Separat am pus o oala cu apa si sare la foc,am fiert pastele in ea cu 1 minut mai putin decat timpul de gatire inscris pe ambalaj,am scurs apoi pastele de apa,le-am dat printr-un jet de apa rece si le-am pus in tigaie peste pui,am adaugat smantana de gatit si am lasat sa dea un clocot,apoi am stins focul.
Pentru decor am adaugat busuioc proaspat deasupra.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui picant cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|