Ingrediente
- 1 kg carne pui de casa
- 50 g unt
- 2-3 linguri ulei de masline
- 200 ml vin alb
- 50 ml coniac
- 200 ml smantana
- 2 galbenusuri
- patrunjel verde
- piper negru Kotany
- sare
Mod de preparare
Carnea de pui transata in bucati potrivite, spalata si stearsa cu un servet de hartie , se pune la rumenit intr-o tigaie, dupa ce am asezonat-o .O rumenim pe toate partile, apoi o scoatem din tigaie , rasturnam uleiul si il inlocuim cu unt , pe care il lasam sa se topeasca.
Adaugam iar bucatile de pui , turnam deasupra vinul si coniacul si lasam sa fiarba cam o ora daca este pui de casa.Daca mai este nevoie adaugam putina supa de pui.
Dupa ce puiul este gata , adaugam 150 ml smantana si lasam sa dea cateva clocote la foc domol.
Galbenusurile le batem bine cu smantana ramasa si le turnam peste puiul cu smantana.
Amestecam repede si nu mai lasam sa fiarba.
Deasupra presaram patrunjel verde tocat.
Preparam mamaliguta , alaturi de care vom servi puiul.
Pofta mare sa aveti !
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Sultanica" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|