Cartofi cu piept de pui in sos de smantana

Postat de mirela0911 in Pui
22 Aug 2020 | 12491 vizualizari
Cartofi cu piept de pui in sos de smantana

Pentru pranz este o mancare tare buna in care se imbina atat cartofii cat si carnea, acompaniate de un sos de smantana care le da un plus de savoare.

Ingrediente

  • 50 g unt
  • un piept de pui mai mic
  • 1 buc carnat usor picant
  • 1 ceapa rosie
  • 6 cartofi fierti in coaja potrivit de mari
  • 500 ml smantana pentru gatit
  • sare, piper dupa gust
  • 1 lg condimente pentru cartofi

Mod de preparare

Mai intai se pun cartofii la fiert in coaja. Dupa ce se racesc, se curata si se taie in cuburi.

Intr-o cratita se pune untul la topit. Se taie pieptul de pui in fasiute mici. Se pune la calit in unt si se lasa sa se rumeneasca. Intre timp se taie carnatul in feliute apoi in jumatate. Se pun si acestia la calit impreuna cu carnea de pui.

Ceapa se curata si se taie julienne. Dupa ce carnea si carnatii s-au calit si prajit usor, se adauga cartofii taiati si se amesteca cu grija. Se pune ceapa apoi se toarna smantana pentru gatit.

Se amesteca toul cu grija pentru a nu se zdrobi, se condimenteaza cu sare, piper dupa gust iar la final se adauga si condimentele pentru cartofi. Se lasa la foc mic si se amesteca din cand cand pentru a se imbina aromele.

Se serveste garnisita cu patrunjel verde tocat si rosii cherry.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu piept de pui in sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Retete similare

Budinca de cartofi cu sunca si piept de pui

Postat de rocsi_1612

Budinca de cartofi cu sunca si piept de pui

Pieptul de pui il taiem bucati potrivite. Intr-un vas punem sare, piper, boia de ardei dulce, busuioc uscat, uleiul si sosul teriyaki. Amestecam toate aceste condimente, punem puiul si il...

Citeste continuarea

Friptura de pui in sos de rosii, sub capac de cartofi

Postat de merisor67

Friptura de pui in sos de rosii, sub capac de cartofi

Pentru friptura, spalam carnea de pui si parlim daca este cazul pulpele. Ungem carnea cu ulei, presaram peste ea condimentele si pe o parte si pe alta si o lasam asa la reca 20 minute. Punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.08.2020, 21:36
arata tare bine!
la 22.08.2020, 21:37
Ce bunătate...!
la 22.08.2020, 21:38
Ce dezmat la Targ....
la 22.08.2020, 22:06
Cred ca e tare bun!
la 22.08.2020, 22:19
Pffff, bunăciune!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking