Pui spaniol cu chorizo si cartofi

Postat de mihaelar63 in Pui
6 Apr 2018 | 4746 vizualizari
Pui spaniol cu chorizo si cartofi

  Unii, mai ales cei mai tineri din familie nu prea servesc miel, asa ca le preparam pui.    De cum am vazut reteta aceasta in revista ,,Unica'', m-a tentat sa o prepar. Ingredientul care face diferenta este chorizo care da gust atat picant, de usturoi, cat si usor afumat.  ,, Bunatati de Paste ''  

Ingrediente

  • 4 pulpe mari de pui
  • 200 gr carnat spaniol chorizo
  • 100 ml ulei masline
  • 1 kg cartofi
  • 2 morcovi mari
  • 2 cepe rosii
  • 6 catei usturoi
  • 1 lingurita boia afumata
  • 1 lingurita oregano uscat maruntit
  • 1 portocala-zeama
  • piper alb macinat
  • sare
  • patrunjel verde
  • usturoi verde

Mod de preparare

  1. Curatati si spalati legumele.
  2. Ceapa se taie marunt, cubulete. Usturoiul se taie rondele.
  3. Cartofii si morcovul se taie cuburi.
  4. Carnatul chorizo se taie rondele.
  5. Pulpele de pui se asezoneaza cu sare,  piper, oregano, boia, zeama de portocala, putin ulei si se lasa la marinat macar o ora.
  6. Intr-o tava non -aderenta sau intr-un vas roman se asaza legumele: cartofi, ceapa, usturoi, morcovi.
  7. Peste ele se pun pulpele de pui marinate si rondelele de chorizo.
  8. Stropiti cu restul de ulei de masline si presarati boia si oregano.
  9. Se pune capacul la vas. [ daca aveti tava puteti folosi folie de aluminiu ] si dati la cuptor pana carnea si legumele sunt patrunse.
  10. Se ia capacul si se mai lasa 10 minute pentru gratinare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui spaniol cu chorizo si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciuperci pleurotus cu carne de pui si usturoi

Postat de merisor67

Ciuperci pleurotus cu carne de pui si usturoi

Trecem ciupercile pe sub jet de apa si le clatim bine, apoi le lasam la scurs. Carnea de pui o spalam , o taiem cubulete, o asezonam cu sare si piper si o punem la prajit in ulei. De fapt eu...

Citeste continuarea

Tocanita de pui si ciuperci in sos de rosii

Postat de mirela0911

Tocanita de pui si ciuperci in sos de rosii

Se spala pieptul de pui, se sterge cu un prosop de hartie si se taie cubulete potrivite. Ciupercile se spala bine si se taie felii subtiri.  Intr-o cratitioara se pune uleiul la incins si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.04.2018, 14:50
Foarte tentant!
la 06.04.2018, 14:50
la 06.04.2018, 14:54
Foarte tentant!
la 06.04.2018, 15:42
Vasi
la 06.04.2018, 15:43
Rodica ma bucura consensul generaL

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking