Ingrediente
- 1 piept mare de pui
- o lingura cu ghimbir ras
- o lingura cu usturoi ras
- 2-3 linguri ulei
- o lingura pasta de curry verde
- o lingurita pasta de curry rosu
- 1 cutie lapte de cocos
- 1 lingurita amidon
- un praf de sare
- orez thai pentru garnitura
- sos de soia pentru orez
Mod de preparare
Se pune o oala cu apa la fiert, cam 2 l, cu putina sare. Cand clocoteste se adauga 2 pungute cu orez thai si se lasa la fiert 16 minute.
Puiul se taie cuburi maricele, se spala si se scurge bine. Se incinge uleiul intr-o tigaie, apoi se adauga ghimbirul si usturoiul si se lasa cateva secunde. Se adauga puiul, se amesteca bine. Puiul isi va lasa apa, se intoarce pe toate partile si se lasa la rumenit, pana scade apa. Se adauga pasta de curry rosie si verde, plus putina apa, se amesteca bine si se mai lasa 2 minute sa se imbine aromele. Se adauga apoi laptele de cocos si se lasa sa fiarba iar 2 minute. Se gusta si se potriveste de sare. Amidonul se dizolva in 2 linguri de apa rece si se toarna in tigaie. Se amesteca pana se ingroasa, apoi se opreste focul.
Se scurge orezul si se scoate din pungute si se serveste alaturi de puiul cu sos curry. Se adauga sos de soia dupa gust, peste orezul fiert.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Thai cu curry si lapte de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|