Ingrediente
- o pulpa de miel curatata de piele si grasime
- mustar iute
- boia
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 2 cuisoare
- un cub mare de unt
- 2 linguri de malai
- un pahar mare de vin rosu
- sare si piper
- o legatura plante aromatice: patrunjel, cimbru, frunze de dafin, telina
Mod de preparare
Se pune pulpa de miel pe masa, se unge cu mustar, apoise presara cu sare si boia. Se ruleaza si se leaga cu citeva sfori, dar nu prea strins. Se unge din nou cu mustar si se presara cu sare si piper. Se pune la rece peste noapte.
Se prepara supa din osul de la pulpa si 1,5 l apa, se da in clocot, se inlaturaspuma, apoi se adauga morcovii taiati in patru, o ceapa (cu o cuisoara nfipta in ea) si legatura de plante aromatice. Se acopera cam jumatate din suprafata vasului si se fierbe la foc mic circa 2 ore. Supa se strecoara si se mai fierbe pina cind ramin 750 ml de lichid. Carnea se prajeste in untura.
Se incalzeste cuptorul la 180 C. Cind carnea dobindeste o culoare maronie se scoate din vas si se tine la clad. Se pune in vas cea de a doua ceapa, taiata felii. Se toarna supa deasupra si se pune pe foc pina cind incepe sa fiarba. Se pune carnea inapoi in vas si se tine la cuptor o ora si 45 de minute. Se strecoara lichidul si se ingroasa cu putina faina de malai inmuiata cu 1-2 linguri de apa. Se fierbe inabusit 2 minute, apoi se adauga vinul si se mai lasa 5 minute pe foc. Se condimenteaza dupa gust. Se pune putin sos pe un platou, se taie carnea felii si se aranjeaza pe platou.
Se serveste cu cartofi fierti, iar sosul se pune separat in sosiera.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel cu sos picant" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|