Pulpa de miel cu sos picant

Postat de Bucataras in Oaie
20 Apr 2011 | 4441 vizualizari
Pulpa de miel cu sos picant

Reteta este culeasa din cartea "Arta completa a gatitului" a lui Sylvie Girard si cred ca este numai buna de preparat de Pasti, mai ales pentru cei carora le plac sosurile picante

Ingrediente

  • o pulpa de miel curatata de piele si grasime
  • mustar iute
  • boia
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 cuisoare
  • un cub mare de unt
  • 2 linguri de malai
  • un pahar mare de vin rosu
  • sare si piper
  • o legatura plante aromatice: patrunjel, cimbru, frunze de dafin, telina

Mod de preparare

Se pune pulpa de miel pe masa, se unge cu mustar, apoise presara cu sare si boia. Se ruleaza si se leaga cu citeva sfori, dar nu prea strins. Se unge din nou cu mustar si se presara cu sare si piper. Se pune la rece peste noapte.

Se prepara supa din osul de la pulpa si 1,5 l apa, se da in clocot, se inlaturaspuma, apoi se adauga morcovii taiati in patru, o ceapa (cu o cuisoara nfipta in ea) si legatura de plante aromatice. Se acopera cam jumatate din suprafata vasului si se fierbe la foc mic circa 2 ore. Supa se strecoara si se mai fierbe pina cind ramin 750 ml de lichid. Carnea se prajeste in untura.

Se incalzeste cuptorul la 180 C. Cind carnea dobindeste o culoare maronie se scoate din vas si se tine la clad. Se pune in vas cea de a doua ceapa, taiata felii. Se toarna supa deasupra si se pune pe foc pina cind incepe sa fiarba. Se pune carnea inapoi in vas si se tine la cuptor o ora si 45 de minute. Se strecoara lichidul si se ingroasa cu putina faina de malai inmuiata cu 1-2 linguri de apa. Se fierbe inabusit 2 minute, apoi se adauga vinul si se mai lasa 5 minute pe foc. Se condimenteaza dupa gust. Se pune putin sos pe un platou, se taie carnea felii si se aranjeaza pe platou. 

Se serveste cu cartofi fierti, iar sosul se pune separat in sosiera.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel cu sos picant" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpa de miel impanata cu sunculita afumata si usturoi

Postat de Constelatialeu

Pulpa de miel impanata cu sunculita afumata si usturoi

Pulpa o lasam la dezghetat de seara, apoi o spalam putin, o stergem cu un servet si o intepam din loc in loc, facem ca niste buzunarase. Intr-o farfurie punem sare, piper si cimbru si tavalim...

Citeste continuarea

Coaste de miel cu sos si cus-cus

Postat de Ina

Coaste de miel cu sos si cus-cus

Portionam coasta de miel si punem bucatile la fiert intr-o oala cu apa cat sa le acopere. Din cand in cand adunam si aruncam spuma formata. Curatam ceapa si indepartam cotoarele de la ardei....

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.04.2011, 01:16
ioi ce-mi place de abia astept sa ma apuc de miel
la 20.04.2011, 07:45
foarte bine arata si cred ca-i delicios
Dar nu se fierbe prea mult? saracul miel, la cat e de fraged....
la 20.04.2011, 08:31
bine arata!
la 20.04.2011, 10:19
arata
la 20.04.2011, 10:34

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking