Pulpa de miel gatit cu bere

Postat de ctlina in Oaie
11 Feb 2018 | 8793 vizualizari
Pulpa de miel gatit cu bere

Azi sarbatoresc 3 ani de cand sunt inscrisa pe acest site  minunat. Va multumesc si va pup pe toti! Va propun o reteta de sarbatoare delicioasa. Este o varianta cu miel a retetei belgiene Carbonade - tocanita traditionala din zona flamanda care este facuta cu carne de vita si bere. Bautura cu hamei fragezeste si complimenteaza carnea .   https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/12/picior-de-miel-gatit-cu-bere.html

Ingrediente

  • 3 picioare de miel (souris d’agneau)
  • 0,5 l de bere de calitate
  • 2 pahare cu apa fiarta
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • cimbru uscat, dafin
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri de fond de vitel
  • sare, piper
  • 700 g de cartofi mici
  • 4 linguri ulei
  • sare marina
  • 2 linguri bulion de rosii
  • patrunjel tocat

Mod de preparare

Curatati si spalati legumele.

Intr-o oala cu capac sau in oala minune incalziti 3 linguri de ulei de măsline.

Rumeniti pe toate partile picioarele de miel. Sarati si piperati carnea.

Se adaugă ceapa taiata marunt, morcovii taiati rondele si usturoiul tocat.

Se rumenesc impreuna timp de 5 minute, amestecând din cand in cand.

Puneti berea si pudra de vitel diluata in apa fierbinte, 1 foaie de dafin si cimbru usccat.

Puneti sare, piper , inchideti oala minune si fierbeti 1 ora (2 ore la oala normala).

Incalziti cuptorul la 180°C.

Se prepară cartofii, se spala si se lasa cu tot cu coaja.

Se pun într-un vas de copt, se presara deasupra un pic de ulei de masline, sare de mare și cimbru. Puneți deasupra o foaie de aluminiu și se da la cuptor la 180 ° C timp de 30 minute.

Atunci când mielul este gata, se scoate impreuna cu morcovii si se pune intr-un vas de cuptor impreuna cu cartofii si un pic de sos.

Se rumeneste timp de 30 de minute.

Sosul ramas se strecoara si se indeparteaza grasimea.

Se pune pe foc si se reduce timp de 20 de minute, adaugati bulionul de rosii si verificati de sare si piper.

Se serveste carnea cu morcovi si cartofi si se arozeaza cu sos.

Decorati cu patrunjel tocat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel gatit cu bere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocana de ied

Postat de simona72

Tocana de ied

Carnea am curatat-o de pielite, am taiat-o in bucati si am uscat-o cu prosoape de hartie. Am facut o marinata din: 1 cana must, 2 linguri ulei de masline,sare, piper,amestec de mirodenii pentru...

Citeste continuarea

Frigarui din carne tocata de berbecut pregatite cu aparatul de marinat FoodSaver

Postat de CulinaryRainbow

Frigarui din carne tocata de berbecut pregatite cu aparatul de marinat FoodSaver

Am tocat verdețurile, am tăiat rondelele de ardei iute și am presat cu podul palmei cățeii de usturoi. Le-am pus în caserola pentru marinat împreună cu carnea tăiată cuburi,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.02.2018, 11:06
Bun!
la 11.02.2018, 12:49
Buuun!
la 11.02.2018, 12:50
Foarte bună, carnea de miel! Data viitoare, voi încerca și eu cu bere...
la 11.02.2018, 13:49
la 11.02.2018, 14:48

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking