Ingrediente
- 2 kg pulpa de porc(sa fie infasurata cu ata ca sa nu se destrame)
- 2-3 lingurite mustar
- 1 pahar suc proaspat de portocale
- 2 cesti(ceai) apa
- 2 linguri ulei masline
- 2-3 lingurite miere de albine
- sare
- piper
- 3-4 catei usturoi
- 4-5 cuisoare (dupa gust)
Mod de preparare
Cel mai bine se gateste in vas acoperit din lut (cu capacul lui) dar daca nu aveti, puteti sa acoperiti vasul cu foaie de aluminiu. Intepam in cateva locuri cu varful cutitului si punem bucatele de usturoi mici si cuisoare, apoi ungem carnea pe toate partile cu mustar, punem sare si piper, apoi punem in vas sucul de portocale,uleiul si apa. Lasam la cuptor 180-200C cca 3 ore. Apoi scoatem vasul din cuptor, ungem cu mierea de albine si mai punem la cuptor ptr inca cca o ora(depinde de cuptorul fiecaruia), dar din cand in cand (30 min) ungem cu propriul suc din vas ca sa se gateasca uniform sau puteti sa intoarceti carnea pe partea cealalta.
Se serveste alaturi de cartofi la cuptor.
P.S. Nu am taiat felii ptr ca le era prea foame la mine!!! Dar ca si prezentare,e mult mai frumos transat!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc baclava" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (35)
|