Pulpa de porc coapta in foi de varza murata

Postat de mihaelar63 in Porc
27 Ian 2015 | 4740 vizualizari
Pulpa de porc coapta in foi de varza  murata

Acum vreo... 20 de ani am preparat aceasta reteta doar ca atunci aveam pulpa de oaie . Eram mai tinerei si mai fara posibilitati deosebite . Cumnatul care atunci locuia la tara zice : ,, Hai sa va dau o pulpa de oaie , pana la primavara puteti sa o fierbeti de cate 5 ori in cate o tocana !!! ":)))) . Atunci am ras bine cu gandul la Charlie Chaplin cand isi fierbea bocancul de foame . Pulpa coapata in foi de varza a iesit atat de frageda incat am reusit sa ne pacalim baietelul ca ii servim carne de vitel .

Ingrediente

  • 1 capac pulpa porc -1.5 kg
  • 200 gr bacon- slanina afumata
  • 2 linguri untura porc
  • 6 catei usturoi
  • 6-10 frunze varza murata
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingurita pasta rosie de ardei iute
  • sare
  • verdeata si masline pentru decor .

Mod de preparare

Pulpa de porc se spala si se zvanta .

Usturoiul se curata si se taie jumatati.

Pulpa se inteapa din loc in loc si se introduce cate o bucata de usturoi .

Slaninuta se feliaza .

Untura se amesteca cu sare boia , pasta de ardei .

Cu acest amestec se unge pulpa de porc . Deasupra se aseaza feliile de slanina afumata .

Bucata de pulpa se inveleste bine in foi de varza murata [ si pe dedesupt] .Se pune intr-o tava , se aduga putina apa si se da la cuptorul incins 60 minute . Din cand in cand mai puneti apa daca e nevoie [ sa nu se arda tava ] .

In acest timp frunzele de varza se vor coce , aproape se vor arde . Scoteti frunzele de varza si lasati bucata de carne sa se rumeneasca inca 30 minute .

Timpul de coacere difera in functie de preferinte , marimea bucatii de carne si eficienta cuptorului .

 Feliati bucata de carne si o serviti alaturi de salata sau garnitura preferata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc coapta in foi de varza murata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Escalop de porc cu ciuperci brune

Postat de mirela0911

Escalop de porc cu ciuperci brune

Se spala carnea apoi se taie in felii (mi-au iesit 9 felii) si se bat usor cu ciocanul. Se condimenteaza cu sare si piper pe ambele parti. Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se pun...

Citeste continuarea

Foietaj cu carne

Postat de Constelatialeu

Foietaj cu carne

Carnea tocata, impreuna cu ceapa taiata marunt si ardeiul taiat cubulete, le amestecam, potrivim de sare si piper si le calim intr-o tigaie cu ulei incins, pana se inoaie ceapa si ardeiul. Apoi le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.01.2015, 18:04
Interesanta reteta, Mihaela! Unsa cu untura , boia, impanata cu usturoi, ascunsa in varza murata... Apropo de copilarie si carnea de oaie, nici noi nu mancam cand eram mici. Si nu stiu cum o pregatea mama, ca reusea sa ne pacaleasca zicand ca e vita.
la 27.01.2015, 18:10
Interesanta reteta ta! Am sa incerc si eu
la 27.01.2015, 18:11
Interesant mod de-a ascunde pulpa! Cred ca a ieșit delicioasă!
la 27.01.2015, 18:11
Da ce bine arata
la 27.01.2015, 18:12
Irina , ce nu stiu mamele ?

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking