Pulpa de porc in crusta de portocale

Postat de Poliana in Porc
25 Ian 2013 | 4400 vizualizari
Pulpa de porc in crusta de portocale

Sunteti pregatiti de pranz? Daca nu...v-am adus eu ceva aromat :)

Ingrediente

  • 1 pulpa de porc (700 gr)
  • 1 portocala
  • 3 catei usturoi
  • cateva fire patrunjel
  • 2 linguri dulceata de portocale
  • sare, piper
  • 500 gr mazare
  • 50 gr smantana grasa
  • lapte dupa preferinta
  • sare
  • nuscoara rasa.

Mod de preparare

Portocala o spalam bine de tot, apoi razuim coaja.  Stoarcem sucul de la portocala. Bucata de carne o spalam apoi o stergem bine. Patrunjelul si usturoiul le tocam marunt si le amestecam cu coaja rasa de la portocala. Condimentam carnea cu sare si piper dupa preferinta, o ungem cu gemul de portocale apoi o tavalim prin coaja de portocala si patrunjel. Asezam carnea intr-un vas termorezistent in care turnam apoi si sucul de portocala. Acoperim cu folie de aluminiu (sau capac) si dam la rece pentru aproximativ 2 ore.

Preincalzim cuptorul la 200 de grade. Cand cuptorul este incins introducem carnea (acoperita). Dupa o ora luam capacul (sau folia) si mai lasam carnea inca jumatate de ora pentru a se rumeni.

Pentru garnitura am pregatit un piure de mazare facut simplu. Fierbem mazarea (a mea era congelata) pentru 15 minute. O pasam cu blenderul si adaugam treptat smantana si lapte dupa preferinta. La sfarsit condimentam cu sare si putina nuscoara rasa.

Sa aveti pofta! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc in crusta de portocale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mancare de teci cu coaste de porc si sunca afumata

Postat de Pungasa_Rogue

Mancare de teci cu coaste de porc si sunca afumata

Coastele se spala si se portioneaza. Sunca afumata se spala si se taie cubulete. Atat coastele cat si sunca afumata se calesc in circa 100 ml ulei. Ceapa se curata de foi, se spala si se...

Citeste continuarea

Friptura de porc cu chimen si rosii in suc propriu

Postat de eumimi

Friptura de porc cu chimen si rosii in suc propriu

Curatam ceapa si o taiem julienne. Calim ceapa timp de 10 minute in uleiul incins, iar la final adaugam chimenul si mai lasam inca 1 minut pe foc.  Punem carnea intr-un vas, adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.01.2013, 12:59
vaaaaiiii, ce bine arata .
la 25.01.2013, 13:00
super papa buna
la 25.01.2013, 13:00
o mancare pe cinste arata si minunat!
la 25.01.2013, 13:00
Delicios
la 25.01.2013, 13:02
bun bun

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking