Pulpa de porc la cuptor stropita cu vin sec roze si cu garnitura de cartofi wedges

Postat de amradu in Porc
29 Ian 2017 | 3443 vizualizari
Pulpa de porc la cuptor stropita cu vin sec roze si cu garnitura de cartofi wedges

Ingrediente

  • 1.5 kg pulpa de porc
  • 50 ml vin roze sec (eu am folosit de la JP Chenet)
  • 40 g unt (pentru tras la tigaie pulpa)
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 kg cartofi wedges (de la Lidl)
  • sare
  • piper
  • usturoi pulbere
  • chili
  • boia iute

Mod de preparare

1. Se ia pulpa de porc, se presara pe toate partile cu sare, piper, pulbere de usturoi, chili si boia iute, apoi se topeste untul in tigaie antiaderenta, se trage la tigaie pulpa pe toate partile, pana face crusta.

 

2. Se unge tava cu 2 linguri de ulei de masline, se ia pulpa se pune in tava, apoi se stropeste bine cu un vin roze sec, se pune folie de aluminiu deasupra si se baga la cuptor la 200 de grade C, timp de 35 de min, dupa care se intoarce pe cealalta parte, se mai lasa inca 20-25 de min, dupa care se indeparteaza folia de aluminiu si se mai lasa inca 25 de min.

 

3. Garnitura de cartofi wedges - se pun cartofii in tava pe hartie de copt, se presara putina sare si se tin la cuptor 20-25 min, la 220 de grade C.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc la cuptor stropita cu vin sec roze si cu garnitura de cartofi wedges" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Postat de CameliaComan

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale. Curatam cele 2 cepe iar apoi le tocam marunt.  Intr-un vas punem carnea de porc. Adaugam ceapa tocata marunt, orezul, 1 lingurita de...

Citeste continuarea

Coaste lipicioase la cuptor

Postat de eumimi

Coaste lipicioase la cuptor

Pregatim amestecul cu bulion, sare, piper, ardei boia si ghimbir cu care vom unge coastele de porc. Le punem in tava si adaugam 1 cana de supa de pui sau de apa. Usturoiul il curatam de coaja...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.01.2017, 13:18
la 29.01.2017, 14:18
Buna!
la 29.01.2017, 17:02
yammy
la 29.01.2017, 17:58
Consistenta!

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking