Pulpă de vită cu sos de lămâie

Postat de ionix in Vita
18 Apr 2012 | 4531 vizualizari
Pulpă de vită cu sos de lămâie

Rapid, simplu și gustos.

Ingrediente

  • 500 g pulpă de vită (eu am avut 3 bucăți gata porționate)
  • sare și piper după gust
  • 50 g unt
  • 2 căței de usturoi
  • alte ingrediente pentru sos:
  • piper proaspăt măcinat (eu am un piper boabe, cumpărat de la plafar, și este un amestec de 5 tipuri de piper)
  • circa 100 ml lapte
  • o lingură cu făină
  • zeama de la o lămâie
  • puțină coajă de lămâie
  • sare după gust

Mod de preparare

Se pune la topit untul. Vita se spală și se șterge bine cu un prosop.

În untul topit vom pune bucățile de vită și usturoiul întreg, pe care-l strivim cu un cuțit. Lăsăm 5 minute pe o parte și 5 minute pe o parte. 

Bucățile de vită le scoatem pe o farfurie, punem sare și piper proaspăt măcinat. se vor scoate și bucățile de usturoi. vom continua să facem sosul în aceeași tigaie.

Preparare sos(se face în 2-3 minute)

În untul în care am prăjit vita, vom pune făina, puțin câte puțin, și vom amsteca întruna pentru a nu face cocoloașe.

Adăugăm treptat și laptele, amestecând repede pentru a nu face cocoloașe. Punem zeamă de lămâie, coajă de lămâine, piper proaspăt măcinat și sare. Amestecăm bine timp de 15-20 de secunde, urmând a pune carnea de vită pentru încă un minut în sos.

Se oprește focul și se servește cald, alături de un vin bun.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpă de vită cu sos de lămâie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pulpa de porc cu orez si sos de usturoi

Postat de gaby_d

Pulpa de porc cu orez si sos de usturoi

Se pregateste carnea. Se portioneaza felii mari si se pune intr-un sos preparat din amestecul ingredientelor: ulei, sare, piper, boabe de mustar, zeama de lamaie , rozmarin, salvie. Se unge bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.04.2012, 23:41
foarte gustos
la 19.04.2012, 05:39
mmm,bun
la 19.04.2012, 09:08
Delicios!
la 19.04.2012, 09:34
bun bun
la 19.04.2012, 10:20
delicios

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking