Ingrediente
- 500 g pulpă de vită (eu am avut 3 bucăți gata porționate)
- sare și piper după gust
- 50 g unt
- 2 căței de usturoi
- alte ingrediente pentru sos:
- piper proaspăt măcinat (eu am un piper boabe, cumpărat de la plafar, și este un amestec de 5 tipuri de piper)
- circa 100 ml lapte
- o lingură cu făină
- zeama de la o lămâie
- puțină coajă de lămâie
- sare după gust
Mod de preparare
Se pune la topit untul. Vita se spală și se șterge bine cu un prosop.
În untul topit vom pune bucățile de vită și usturoiul întreg, pe care-l strivim cu un cuțit. Lăsăm 5 minute pe o parte și 5 minute pe o parte.
Bucățile de vită le scoatem pe o farfurie, punem sare și piper proaspăt măcinat. se vor scoate și bucățile de usturoi. vom continua să facem sosul în aceeași tigaie.
Preparare sos(se face în 2-3 minute)
În untul în care am prăjit vita, vom pune făina, puțin câte puțin, și vom amsteca întruna pentru a nu face cocoloașe.
Adăugăm treptat și laptele, amestecând repede pentru a nu face cocoloașe. Punem zeamă de lămâie, coajă de lămâine, piper proaspăt măcinat și sare. Amestecăm bine timp de 15-20 de secunde, urmând a pune carnea de vită pentru încă un minut în sos.
Se oprește focul și se servește cald, alături de un vin bun.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpă de vită cu sos de lămâie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|