Pulpe de cocosel de curte cu vinete fripte

Postat de alice_ciobanu in Pui
22 Sep 2011 | 3693 vizualizari
Pulpe de cocosel de curte cu vinete fripte

Mi-a adus socra'mea de dimineata doi cocosei. Stop!, nu va ganditi la din aia de ii pui la salba, heee...as fi vrut eu :P, ci e vorba de doi cocosei de curte. Doar ca sunt mici si pricajiti saracutii, pui tineri, cica. Si m-am tot uitat eu asa lung la ei, bai frate!..mici tare, adica foarte mici :)) minusculi chiar. Am luat pulpele de la amandoi si tot minunandu-ma de cat is de mici si firavi, le-am aruncat intr-un vas jena si la cuptor cu ei. Si pentru ca mi-a adus si niste vinete, din gradina, mici si alea, dar na, din ultimul rod...mi-am adus aminte de o mancarica, vazuta recent, tot la Horia, evident. E vorba de mancarica de gaina cu vinete fripte. Cum nu aveam gaina ci doar cocoseii de care am amintit, am facut o cantitate mai mica si putin adaptata. A iesit o mancare foarte gustoasa, delicioasa si se poate consuma si rece foarte bine. Asa ca ma declar satisfacuta de alegerea facuta. Mai ramane de vazut ce fac cu celelalte doua jumatati de cocosel :), pana una-alta, le-am pus in congelator. Idei, ceva?

Ingrediente

  • 4 pulpe mici si firave de cocosel de curte
  • 2 vinete potrivite
  • un ardei gras rosu
  • o cana de suc de rosii, sau rosii pasate 
  •  o ceapa mijlocie
  • 1/2 lingurita rozmarin
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita cimbru
  • un varf de cutit de scortisoara macinata
  • un varf de cutit de nucsoara
  • 1/2 lingurita piper negru macinat 

Mod de preparare

Pulpele le stropiti cu ulei si le frecati bine cu amestecul de codimente, mai putin sarea. Le puneti intr-un vas termorezistent, puneti o jumatate de cana de apa, acoperiti cu o folie si dati-le la cuptor pentru vreo 45-50 minute. Daca e pui de la magazin, 35 de minute e suficient.

Vinetele le coaceti, ca pentru salata de vinete. Le curatati apoi de coaja arsa, cu un cutit inoxidabil, le puneti la scurs. Dupa ce s-au scurs bine le tocati. Intr-o craticioara incingeti ulei si caliti ceapa, tocata marunt, ardeiul gras, tocat foarte marunt, dupa care adaugati sucul de rosii si vinetele tocate. Amestecati bine si lasati la foc domol cam 10 minute. Apoi cand carnea este aproape gata, fragezita, puneti vinetele peste si mai dati la cuptor pentru inca 15-20 minute, fara folie, reducand putin focul.

Serviti mancarica cu patrunjel tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de cocosel de curte cu vinete fripte" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui cu smantana si ciuperci

Postat de eumimi

Pui cu smantana si ciuperci

Dam mai intai carnea de pui intr-un clocot si o scoatem pe o farfurie. Punem la calit in untul topit ceapa impreuna cu ardeiul tocate marunt si le lasam 8-10 minute. Adaugam ciupercile...

Citeste continuarea

Musaca cu vinete coapte si piept de pui

Postat de Dya

Musaca cu vinete coapte si piept de pui

Tocam ceapa si ardeiul gras, le asezam intr-un vas impreuna cu uleiul si le calim la foc potrivit pana cepa devine translucida. Adaugam carnea tocata de pui si amestecam pana la incorporarea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.09.2011, 15:29
"Stop!, nu va ganditi la din aia de ii pui la salba, heee.." Nu nu...deloc nu m-am gandit la salba...
la 22.09.2011, 15:57
foarte buni
la 22.09.2011, 16:19
bun bun
la 22.09.2011, 16:33
Miha, deci chiar asa? )
la 22.09.2011, 19:03
place

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking