Pulpe de pui cu cartofi la cuptor in vas roman

Postat de timea in Pui
14 Oct 2012 | 9833 vizualizari
Pulpe de pui cu cartofi la cuptor in vas roman

O mancare clasica ce mie imi place tare mult. Totul devine super gustos in acest vas si sunt foarte bucuroasa ca anul acesta am facut aceasta mica investitie.

Ingrediente

  • 7-8 ciocanele de pui
  • 15 cartofi potriviti
  • 4 cepe mici
  • 1 capatana usturoi
  • sare
  • piper
  • oregano
  • cimbru
  • cateva firicele rozmarin
  • ulei de masline

Mod de preparare

Curatam si spalam ceapa si cartofii si taiem totul in doua. Asezam apoi jumatatile de cartofi si ceapa in vasul de lut si stropim cu ulei de masline. Presaram sare si piper si asezam frunzele de rozmarin.

Pulpele le spalam bine si le crestam in 4-5 locuri unde introducem usturoiul curatat si taiat in 2-3. 

Intr-o farfurie amestecam cateva linguri de ulei de masline cu oregano si cimbru taiat marunt. Adaugam o lingurita de sare si o lingurita rasa de piper si amestecam bine.

Trecem fiecare pulpa pe rand prin acest sos de verdeturi apoi asezam pulpele peste cartofi.

Punem capacul peste vas si dam la cuptor la 180-190 grade. Cuptorul nu trebuie sa fie preincalzit, dam drumul la cuptor in momentul in care asezam vasul pt ca trebuie sa se incalzeasca treptat.

Dupa aprox o ora, indepartam capacul si mai lasam la cuptor aprox 20 min sa se rumeneasca usor deasupra.

Servim cald! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu cartofi la cuptor in vas roman" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui cu legume si masline la cuptor

Postat de miha

Pui cu legume si masline la cuptor

Carnea o asezam in vasul roman. Condimentam dupa gust cu sare, busuioc si oregano. Deasupra asezam legumele, cartofii taiati in sferturi, 1 rosie taiata feliute, ardeiul fasiute, maslinele si...

Citeste continuarea

Pui cu cartofi si conopida in vas roman

Postat de pupiriku

Pui cu cartofi si conopida in vas roman

In primul rand trebuie sa punem apa in vasul roman pentru hidratarea obligatorie. Dupa ce vasul a stat la relaxare timp de 20 de minute, incepem sa asezam un pat format din cubulete de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.10.2012, 21:00
3 de da, Timeea ))
la 14.10.2012, 21:00
Mult imi plac cum ies preparatele in acest vas, iar meniul tau este pe gustul meu
la 14.10.2012, 21:00
Ina ) multumesc frumos ...deci le am pe toate, da? si voce si frumoasa si miscari...de pulpe
la 14.10.2012, 21:01
)
la 14.10.2012, 21:01
Rocsi abia astept sa fac si varza si altele in acest vas.

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking