Ingrediente
- -6 pulpe de pui inferioare (ciocanele )
- -1 ceapa mare
- -1 rosie
- -1 ardei galben
- -150 gr castane coapte si decojite
- -sos de soia
- -pudra ghimbir
- -piper
- -2 linguri ulei
- -100 ml vin alb dulce
Mod de preparare
Carnea am spalat-o in apa rece si am curatat-o bine . Intr-un castron am pus 2 lingurite sos de soia , putina pudra de ghimbir si putin piper proaspat rasnit . Le-am amestecat si am pus pulpele. Le-am amestecat bine astfel incat sa fie sos pe fiecare pulpa , pe toata suprafata .
Le-am lasat deoparte
Intr-o tigaie pe foc mic am pus 2 linguri ulei si ceapa taiata ,am lasat la calit 2 minute . Am adaugat ardeiul taiat cubulete si pulpele de pui . Lasam la foc mic pentru 5 minute , dupa care am adaugat vinul alb .
Acoperim cu un capac si in ultimele 10 minute de gatire am adaugat castanele coapte , decojite si taiate si rosia taiata cuburi .
Am mai lasat la foc pentru 10 minute .
Serviti cu piure de cartofi .
Castanele le-am copt cu o seara inainte . Inainte sa le pun in tava le-am spalat bine si apoi s-au odihnit cam o jumate de ora in apa ,la inmuiat , am schimbat apa si le-am, mai lasat sa mai stea cam 10 minute . Direct din apa le-am luat si le-am crestat cu un cutit bine ascutit si su grija sa nu ma tai. Le-am asezat in tava si apoi tava am pus-o in cuptorul incins la 200 grade pentru 30 minute . In acest timp le-am mai scuturat din cand in cand . Pentru mine castanele coapte sunt un deliciu si nu ma satur de ele . Stau cu castronul cu castane coapte in brate , desfac si mananc .
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu castane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|