Pulpe de pui cu legume si morcov caramelizat

Postat de AndrutzaP in Pui
26 Apr 2016 | 2508 vizualizari
Pulpe de pui cu legume si morcov caramelizat

Daca vreti sa incercati altceva in locul celebrelor legume la tigaie cu pui, puteti adauga un plus de gust cu morcovii caramelizati. Daca mai si presarati putin parmezan deasupra, efectul este garantat.

Ingrediente

  • 5 pulpe dezosate
  • 200 g mix de legume congelate
  • 1/2 ceapa potrivita sau o ceapa mica
  • 2 morcovi mari
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 lingura miere
  • 2 linguri unt
  • menta
  • sare si piper
  • 1 lingurita sos soia
  • ulei pentru prajit
  • 1 lingura parmezan ras

Mod de preparare

Incepeti cu caramelizarea morcovilor. Morcovii, curatati si spalati, se taie rondele si si fierb in apa cu sare. Dupa ce apa a dat in clocot, adaugati rondelele de morcovi si mai lasati 2-3 minute. intr-o tigaie puneti untul, mierea si zaharul. Cand acestea ajung la punctul de fierbere puneti morcovul si amestecati energic cu o spatula de lemn/plastic. Lasati morcovii in tigaie pana se caramelizeaza usor, dar cu grija sa nu se arda. Ii scoateti din tigaie si presarati deaspura menta maruntita.

Puiul, condimentat cu sare si piper, se prajeste pe ambele parti.

Legumele se calesc impreuna cu ceapa. Cand se inmoaie suficient adaugati sosul de soia si mai lasati cateva minute.

Se serveste cu parmezan ras deaspura.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu legume si morcov caramelizat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola

  Acest Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola este foarte gustos și te cucerește prin savoare și aromă.

citeste mai mult
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Pui Valdostana - Reteta savuroasa pentru un preparat excelent

Postat de rocsi_1612

Pui Valdostana - Reteta savuroasa pentru un preparat excelent

Iata cum se prepara Pui Valdostana - Reteta savuroasa pentru un preparat excelent Pieptul de pui il spalam si il stergem cu niste servetele. Cu un cutit bine ascutit, il taiem in doua pe...

Citeste continuarea

Friptura de carne tocata la tava

Postat de RuxyRux

Friptura de carne tocata la tava

Numar de portii...multe! :))))  Daca nu doriti friptura cu pui, puteti inlocui cu carne de curcan sau porc. Intr-o tigaie se pune uleiul si se soteaza  ceapa rosie tocata cu usturoiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.04.2016, 09:52
Imi place mult
la 26.04.2016, 10:02
la 26.04.2016, 10:28
Ce bunătate ne-ai adus de dimineață!
la 26.04.2016, 10:38
la 26.04.2016, 10:46
Buna mancarica!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking