Pulpe de pui cu menta,apa de flori de portocal si paste cu susan negru

Postat de papabundetot in Pui
18 Aug 2013 | 2707 vizualizari
Pulpe de pui cu menta,apa de flori de portocal si paste cu susan negru

Pentru ca de putine ori am ocazia sa stau in bucatarie atat cat imi doresc,ma gandesc mereu sa prepar feluri rapide de mancare din lipsa de timp insa,imi doresc mereu ca ele sa fie savuroase si deosebite chiar daca dureaza putin prepararea lor.Pana acum mi-a reusit pentru ca oricat de obosita sunt atunci cand intru in bucatarie uit de oboseala sau de orice problema as avea si imi concentrez atentia si dragostea asupra preparatelor mele. :) Acest preparat nu face exceptie,a fost gatit intr-un timp relativ scurt si a fost plin de arome si ne-a placut mult.

Ingrediente

  • Am folosit:
  • 5-6 pulpe fara os
  • apa de flori de portocal,
  • sos soia,
  • crema de otet balsamic
  • curry,
  • fulgi de ardei iuti
  • ulei de masline,
  • menta
  • Pentru paste:
  • apa cu sare,
  • usturoi
  • paste,
  • smantana
  • susan negru,
  • busuioc

Mod de preparare

Pulpele spalate bine le-am pus intr-un castron la marinat cateva minute in apa de flori de portocal,sos soia,curry,crema de otet balsamic,menta si fulgi de ardei. Le-am lasat cam 10 minute pentru ca nu aveam mai mult timp la dispozitie,dar le puteti lasa si mai mult. Dupa ce s-au marinat le-am pus intr-un vas de sticla rezistent la temperaturi inalte si am adaugat peste ele si marinata in care au stat,iar deasupra am pus putin ulei de masline si le-am dat la cuptor la foc mediu cam 30 minute pana s-au patruns bine si s-au rumenit frumos.

Intr-o oala am pus apa la foc si sare,iar cand apa a dat in clocot am pus pastele si le-am fiert cu 1 minut mai putin decat scria pe ambalaj.

Intr-o tigaie am pus ulei de masline,usturoiul tocat marunt,putin susan negru si cand acestea s-au prajit putin (fara sa se arda),am adaugat pastele si am amestecat bine.Am pus si putina apa din cea in care pastele au fiert,apoi am adaugat smantana si am mai lasat 1 minut pe foc.

Am servit pastele cu pulpele de pui cu menta si apa de flori de portocal,alaturi de o salata de rosii cu busuioc,dar puteti face orice alta salata va place.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu menta,apa de flori de portocal si paste cu susan negru" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui la cuptor cu gutui

Postat de andaoana

Pui la cuptor cu gutui

Carnea o spalam bine (eu spal carnea in apa multa rece si pe cea cumparata chiar o tin putin in apa rece cu bicarbonat de sodiu ) Intr-un castron  amestecam sosul de soia , mierea,...

Citeste continuarea

Piept de pui umplut

Postat de katty

Piept de pui umplut

Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servet si cu ajutorul unui cutit cu varf ascutit facem cate un buzunar. Presaram cu sare si piper atat pe exterior, cat si pe interior. Amestecam branza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.08.2013, 09:47
la 18.08.2013, 09:56
la 18.08.2013, 10:26
Buna Dana !

cand am intrat pe profilul tau acum si am vazut numele, mi-a sunat cunoscut ... ca sa vezi ce mica e totusi lumea internetului ...

mi-a picat fisa ca aveam salvata in favoritele mozillasului meu o reteta de la tine; am cautat si am gasit, era Tiramisu desi o am si eu in caiet dar am salvat ca s-o compar sa vad daca difera si s-o incerc curand; dar site-ul de pe care am salvat-o era petitchef, se vede ca mi-a fost lene sa intru la sursa

foarte interesanta reteta asta, ingrediente exotice
la 18.08.2013, 10:41
interesanta combinatia de arome
la 18.08.2013, 10:51
buuuun

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking