Pulpe de pui cu piure de cartofi cu aroma de sarbatoare

Postat de Pungasa_Rogue in Pui
29 Dec 2015 | 4238 vizualizari
Pulpe de pui cu piure de cartofi cu aroma de sarbatoare

Am participat la un mic concurs cu aceasta reteta cu aroma de sarbatoare. Gustul nu s-a schimat mult, iar carnea a fost foarte frageda.

Ingrediente

  • Pentru prepararea pulpelor de pui:
  • 4 pulpe de pui inferioare;
  • sare;
  • jumatate de lingurita de boia de ardei dulce;
  • jumatate de lingurita de scortisoara;
  • 2-3 linguri ulei;
  • 300 ml apa;
  • o ceapa;
  • jumatate de mar;
  • jumatate de gutuie;
  • un morcov;
  • un pastarnac;
  • o bucata de telina;
  • jumatate de ardei kapia.
  • Pentru piureul de cartofi:
  • doi cartofi;
  • jumatate de mar;
  • doua linguri ulei;
  • sare;
  • apa cat sa acopere cartofii.

Mod de preparare

Prepararea pulpelor de pui:

Pulpelor li se indeparteaza pielea galbena de la capatul osului si, eventual, fulgii. Se spala, se dau cu sare, boia de ardei dulce si scortisoara.

Ceapa se curata de foi si se spala.

Marul si gutuia se curata de coaja si seminte si se spala.

Gutuia, morcovul, pastarnacul si telina se curata de coaja si se spala.

Ardeiul kapia se curata de seminte si se spala.

Carnea si legumele se pun intr-o tigaie impreuna cu apa si uleiul si se pun la foc, acoperite cu un capac. Dupa ce au fiert, legumele se scot si se arunca, iar carnea se lasa in continuare la foc, fara capac, pana cand capata o crusta (prajita).

Prepararea piureului de cartofi:

Se curata cartofii de coaja, iar marul de coaja si seminte. Se spala, se feliaza si se pun la fiert in apa cu sare si doua linguri de ulei. Cand sunt gata se paseaza si se potriveste piureul de sare.

Pulpele si piureul se pot servi cu gogosar murat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu piure de cartofi cu aroma de sarbatoare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Chiftele frantuzesti de pui

Postat de rocsi_1612

Chiftele frantuzesti de pui

Pieptul de pui il spalam, il stergem cu servetele si il taiem cubulete. Ceapa verde o taiem rondele, patrunjelul si mararul le tocam marunt. Ouale le batem spuma. Intr-o cratita, punem...

Citeste continuarea

Pui Shanghai si Salata de morcov marinat

Postat de Lia1

Pui Shanghai si Salata de morcov marinat

SALATA DE MORCOV MARINAT Este recomandat ca aceasta salata sa se faca cu o zi inainte si sa se tina in borcan cu capac. Imprumuta mult mai bine aromele, se face mai buna. Morcovii se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.12.2015, 08:59
ce bine arata!
la 29.12.2015, 09:05
la 29.12.2015, 09:26
la 29.12.2015, 09:32
bun
la 29.12.2015, 09:57
foarte bun

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking