Ingrediente
- Pentru prepararea pulpelor de pui:
- 4 pulpe de pui inferioare;
- sare;
- jumatate de lingurita de boia de ardei dulce;
- jumatate de lingurita de scortisoara;
- 2-3 linguri ulei;
- 300 ml apa;
- o ceapa;
- jumatate de mar;
- jumatate de gutuie;
- un morcov;
- un pastarnac;
- o bucata de telina;
- jumatate de ardei kapia.
- Pentru piureul de cartofi:
- doi cartofi;
- jumatate de mar;
- doua linguri ulei;
- sare;
- apa cat sa acopere cartofii.
Mod de preparare
Prepararea pulpelor de pui:
Pulpelor li se indeparteaza pielea galbena de la capatul osului si, eventual, fulgii. Se spala, se dau cu sare, boia de ardei dulce si scortisoara.
Ceapa se curata de foi si se spala.
Marul si gutuia se curata de coaja si seminte si se spala.
Gutuia, morcovul, pastarnacul si telina se curata de coaja si se spala.
Ardeiul kapia se curata de seminte si se spala.
Carnea si legumele se pun intr-o tigaie impreuna cu apa si uleiul si se pun la foc, acoperite cu un capac. Dupa ce au fiert, legumele se scot si se arunca, iar carnea se lasa in continuare la foc, fara capac, pana cand capata o crusta (prajita).
Prepararea piureului de cartofi:
Se curata cartofii de coaja, iar marul de coaja si seminte. Se spala, se feliaza si se pun la fiert in apa cu sare si doua linguri de ulei. Cand sunt gata se paseaza si se potriveste piureul de sare.
Pulpele si piureul se pot servi cu gogosar murat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu piure de cartofi cu aroma de sarbatoare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|