Pulpe de pui cu piure de cartofi cu aroma de sarbatoare

Postat de Pungasa_Rogue in Pui
29 Dec 2015 | 4270 vizualizari
Pulpe de pui cu piure de cartofi cu aroma de sarbatoare

Am participat la un mic concurs cu aceasta reteta cu aroma de sarbatoare. Gustul nu s-a schimat mult, iar carnea a fost foarte frageda.

Ingrediente

  • Pentru prepararea pulpelor de pui:
  • 4 pulpe de pui inferioare;
  • sare;
  • jumatate de lingurita de boia de ardei dulce;
  • jumatate de lingurita de scortisoara;
  • 2-3 linguri ulei;
  • 300 ml apa;
  • o ceapa;
  • jumatate de mar;
  • jumatate de gutuie;
  • un morcov;
  • un pastarnac;
  • o bucata de telina;
  • jumatate de ardei kapia.
  • Pentru piureul de cartofi:
  • doi cartofi;
  • jumatate de mar;
  • doua linguri ulei;
  • sare;
  • apa cat sa acopere cartofii.

Mod de preparare

Prepararea pulpelor de pui:

Pulpelor li se indeparteaza pielea galbena de la capatul osului si, eventual, fulgii. Se spala, se dau cu sare, boia de ardei dulce si scortisoara.

Ceapa se curata de foi si se spala.

Marul si gutuia se curata de coaja si seminte si se spala.

Gutuia, morcovul, pastarnacul si telina se curata de coaja si se spala.

Ardeiul kapia se curata de seminte si se spala.

Carnea si legumele se pun intr-o tigaie impreuna cu apa si uleiul si se pun la foc, acoperite cu un capac. Dupa ce au fiert, legumele se scot si se arunca, iar carnea se lasa in continuare la foc, fara capac, pana cand capata o crusta (prajita).

Prepararea piureului de cartofi:

Se curata cartofii de coaja, iar marul de coaja si seminte. Se spala, se feliaza si se pun la fiert in apa cu sare si doua linguri de ulei. Cand sunt gata se paseaza si se potriveste piureul de sare.

Pulpele si piureul se pot servi cu gogosar murat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu piure de cartofi cu aroma de sarbatoare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tocanita de pui cu ardei si ceapa

Postat de vio_dreams

Tocanita de pui cu ardei si ceapa

Spalam pulpele, le crestam si le prajim in ulei. Le scoatem si le lasam deoparte. Taiem ceapa fideluta si ardeii cubulete si ii punem in tigaie peste ulei. Daca este cazul mai adaugati putin...

Citeste continuarea

Mancare de pui cu fenicul

Postat de Valclaudia

Mancare de pui cu fenicul

Spalam carnea si legumele. Taiem feniculul bucati si il calim in ulei cca 3-4 minute. Adaugam carnea de pui si o acoperim cu apa (1 cana). Condimentam si lasam sa fiarba mancarea acoperita cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.12.2015, 08:59
ce bine arata!
la 29.12.2015, 09:05
la 29.12.2015, 09:26
la 29.12.2015, 09:32
bun
la 29.12.2015, 09:57
foarte bun

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking