Pulpe de pui cu sofran si ghimbir pe pat de orez cu curry

Postat de hashul in Pui
27 Mai 2013 | 5020 vizualizari
Pulpe de pui cu sofran si ghimbir pe pat de orez cu curry

Merge foarte bine si cu piept de pui!

Ingrediente

  • pulpe pui - 6 buc
  • ceapa - 2 buc normale
  • supa de pui - 400 ml
  • ulei de masline - 3 linguri
  • o lingurita ghimbir
  • o lingurita scortisoara
  • boia dulce - 2 lingurite
  • portocala - 1 buc
  • sofran - cateva firicele :)

Pentru orez:

  • orez thailandez 150 gr (pt 3 persoane)
  • 2 lingurite curry
  • o lingura unt

Mod de preparare

Intr-o tigaie incingem uleiul de masline, adaugam ceapa taiata julien, ghimbirul, boiaua, scortisoara si firicelele de sofran. Calim totul la foc mic vreo 10 min. Puneti deoparte ceapa si puneti pulpele in aceiasi tigaie si rumeniti-le frumos pe toate partile. Intr-un vas termozistent(yena) puneti pulpele apoi turnati ceapa calita peste, apoi coaja si sucul de la portocala.

La sfarsit punem supa de pui pana acopera pulpele, care am facut-o cu un concentrat de cub Knorr. Bagam vasul in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de min pana carnea se patrunde bine!

Dupa 35 de min puteti sa o scoateti si sa puneti si un pumn de stafide, eu nu am mai avut si le-am mai lasat astea 15 min fara sa mai adaug nimic, si puneti vasul inapoi in cuptor pt inca 15 min!

Se serveste cu orez cu curry care se face foarte usor. Se fierb 2 L de apa cu sare in care se pune orezul si se fierbe cat este necesar! Se pune untul in tigaie pana se topeste apoi se arunca orezul impreuna cu un pic de sare si linguritele de curry. Masa este servita! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu sofran si ghimbir pe pat de orez cu curry" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pui cu gutui

Postat de ianculubita

Pui cu gutui

Carnea spalata,o prajim in unt+ulei si scoatem bucatile pe o farfurie; gutuile spalate,taiate in sferturi,curatate de casuta cu seminte,taiate felii mai groase,le stropim cu zeama de lamaie...

Citeste continuarea

Mancare de aripi cu mamaliguta si gogonele murate

Postat de Ina

Mancare de aripi cu mamaliguta si gogonele murate

Spalam aripile si le portionam (ale mele au fost destul de mari ) . Le  clocotim 2 minute pentru a indeparta sangele .  Tocam ceapa, morcovul si ardeiul si le calim in 2-3 linguri cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.05.2013, 11:24
Bun bun
la 27.05.2013, 11:29
Cam bun ce ai facut acolo
la 27.05.2013, 11:33
PLACE
la 27.05.2013, 11:47
la 27.05.2013, 12:04
Pare tare gustos!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking