Ingrediente
- pulpe pui - 6 buc
- ceapa - 2 buc normale
- supa de pui - 400 ml
- ulei de masline - 3 linguri
- o lingurita ghimbir
- o lingurita scortisoara
- boia dulce - 2 lingurite
- portocala - 1 buc
- sofran - cateva firicele :)
Pentru orez:
- orez thailandez 150 gr (pt 3 persoane)
- 2 lingurite curry
- o lingura unt
Mod de preparare
Intr-o tigaie incingem uleiul de masline, adaugam ceapa taiata julien, ghimbirul, boiaua, scortisoara si firicelele de sofran. Calim totul la foc mic vreo 10 min. Puneti deoparte ceapa si puneti pulpele in aceiasi tigaie si rumeniti-le frumos pe toate partile. Intr-un vas termozistent(yena) puneti pulpele apoi turnati ceapa calita peste, apoi coaja si sucul de la portocala.
La sfarsit punem supa de pui pana acopera pulpele, care am facut-o cu un concentrat de cub Knorr. Bagam vasul in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de min pana carnea se patrunde bine!
Dupa 35 de min puteti sa o scoateti si sa puneti si un pumn de stafide, eu nu am mai avut si le-am mai lasat astea 15 min fara sa mai adaug nimic, si puneti vasul inapoi in cuptor pt inca 15 min!
Se serveste cu orez cu curry care se face foarte usor. Se fierb 2 L de apa cu sare in care se pune orezul si se fierbe cat este necesar! Se pune untul in tigaie pana se topeste apoi se arunca orezul impreuna cu un pic de sare si linguritele de curry. Masa este servita! Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu sofran si ghimbir pe pat de orez cu curry" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|