Pulpe de pui la cuptor cu legume

Postat de Meea in Pui
16 Mai 2018 | 3204 vizualizari
Pulpe de pui la cuptor cu legume

Urmează o poveste tristă cu un final fericit, mai ceva ca în basme! Am pregătit aceste pulpe la cuptor într-o sâmbătă seară. Seară, adică la 22:30. Imaginați-vă acum de câtă putere am avut nevoie pentru a nu mânca imediat friptura, pentru că mirosea divin în toată casa. Gândindu-mă însă la a doua zi și la ce masă am pregătit, am zis că rezist! Pe lângă obsesia mea pentru paste, nu văd ziua de duminică fără piure de cartofi. Nu pot mânca altceva! Nu-mi cade bine deloc... M-am pus la culcare cu gândul că a doua zi după masa, mă așteaptă ceva delicios. Pe când să mă așez la masă, s-au gândit părinții mei să facă un mare fest, cu tot neamul, la Jina! Fest cu mămăligă și tocană, așa cum se face în vârful dealului. Acum eram chiar în dilemă: ce să aleg? Să stau acasă singură și să mănânc ce am visat toată noaptea sau să merg să mănânc o altă delicioșenie cu restul? Am ales să plec cu restul. A meritat! 
        Numa bine, toată masa pregătită pentru duminică a rămas neatinsă, iar luni ne-am putut bucura împreună de cele mai bune pulpe de pui la cuptor! Următoarea provocare a mea este să mai gătesc încă o dată aceste pulpe și să le mănânc pe loc, nu contează ora sau nimic altceva ha!
         Era să uit, să nu leșinați când vedeți cum fac eu piureul de cartofi! Toată lumea cu își pierde mintea când vede ca pun zahăr sau vegeta, deoarece piureul se face numai cu unt și bla bla. La mine, piureul se face bun! Nu se face doar cu aia sau cu aia, se face bun! CEL MAI BUN! Și cu toții au înțeles acest lucru după ce l-au gustat... sau mă rog, nu au avut de ales!                                                                                           

Ingrediente

  • 2 pulpe de pui
  • felii de cașcaval
  • roșii Cherry
  • 150 ml apă
  • ciuperci Champignon
  • ceapă verde
  • Sos:
  • 100 ml smântână pentru gătit
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 5 căței de usturoi
  • sare, piper, oregano, chilli, cimbru
  • oțet
  • Garnitura:
  • 5 cartofi mari
  • 1 cană lapte călduț
  • 1 lingură zahăr
  • sare, vegeta
  • 2 linguri unt

Mod de preparare

 Pulpe de pui: Tăiem pentru fiecare pulpe câteva buzunărașe pe care le umplem cu felii de cașcaval. Pentru a prepara sosul, amestecăm toate ingredientele într-un bol. La fel cum am spus mai sus, puteți adăuga mai multă/puțină smântână pentru gătit sau mai puțin/mult usturoi etc. 

 Ungem o tavă cu puțin ulei și așezăm pulpele, apoi le ungem cu sos. În jurul pulpelor punem roșiile cherry tăiate în jumătate, ciupercile tăiate felii și ceapa verde tăiată mărunt.Turnăm și apa în tavă. Acoperim tava cu folie de aluminiu și dam tava la cuptor pentru aprox. 50 de minute.

După cele 50 de minute, luam folia de deaspura și mai lăsăm tava la cuptor pentru încă 10-15 minute.        

Imaginați-vă acum cât de bine miroase în toată casaaaa!!!

Piure de cartofi: curățăm și spălăm cartofii. Îi tăiem în 2-3 și îi punem la fiert.

După ce s-au fiert, îi scurgem de apă și îi mărunțim cu ajutorul unui tel. Punem restul ingredientelor și amestecăm bine.  

Servim cât mai repede până nu intervin alte planuri, haha!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui la cuptor cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de pulpe de pui barbeque la cuptor

Postat de rocsi_1612

Reteta de pulpe de pui barbeque la cuptor

Iata cum se prepara Reteta de pulpe de pui barbeque la cuptor Spalati pulpele si le stergeti cu niste servetele. Intr-un bol amestecati sosul de kapia-gogosari, cel barbeque, amestecul de...

Citeste continuarea

Legume la cuptor cu couscous si pulpe de pui

Postat de katty

Legume la cuptor cu couscous si pulpe de pui

In uleiul incins punem la prajit pulpele curatate, spalate si scurse bine. Cand pulpele s-au rumenit pe ambele fete, le scoatem intr-o farfurie. In uleiul incins punem ceapa tocata fin,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.05.2018, 20:08
Foarte bune!
la 16.05.2018, 20:11
la 16.05.2018, 20:26
Este un meniu bun oricand si la orice ora! Iti dau un sfat, dar nu este obligatoriu sa tii cont de el: vegeta din comert o poti inlocui cu amestec de legume uscate de la Sano Vita su Solaris. Sunt amestecuri naturale si foarte bune. Eu de cand le-am descoperit, doar pe acestea le folosesc
la 16.05.2018, 20:41
la 16.05.2018, 21:52
Multumesc!
Rocsi, voi urma sfatul tau! 😘

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking