Pulpe de pui la cuptor cu legume
Postat de Meea in Pui
16 Mai 2018 | 3204 vizualizari
Urmează o poveste tristă cu un final fericit, mai ceva ca în basme! Am pregătit aceste pulpe la cuptor într-o sâmbătă seară. Seară, adică la 22:30. Imaginați-vă acum de câtă putere am avut nevoie pentru a nu mânca imediat friptura, pentru că mirosea divin în toată casa. Gândindu-mă însă la a doua zi și la ce masă am pregătit, am zis că rezist! Pe lângă obsesia mea pentru paste, nu văd ziua de duminică fără piure de cartofi. Nu pot mânca altceva! Nu-mi cade bine deloc... M-am pus la culcare cu gândul că a doua zi după masa, mă așteaptă ceva delicios. Pe când să mă așez la masă, s-au gândit părinții mei să facă un mare fest, cu tot neamul, la Jina! Fest cu mămăligă și tocană, așa cum se face în vârful dealului. Acum eram chiar în dilemă: ce să aleg? Să stau acasă singură și să mănânc ce am visat toată noaptea sau să merg să mănânc o altă delicioșenie cu restul? Am ales să plec cu restul. A meritat!
Numa bine, toată masa pregătită pentru duminică a rămas neatinsă, iar luni ne-am putut bucura împreună de cele mai bune pulpe de pui la cuptor! Următoarea provocare a mea este să mai gătesc încă o dată aceste pulpe și să le mănânc pe loc, nu contează ora sau nimic altceva ha!
Era să uit, să nu leșinați când vedeți cum fac eu piureul de cartofi! Toată lumea cu își pierde mintea când vede ca pun zahăr sau vegeta, deoarece piureul se face numai cu unt și bla bla. La mine, piureul se face bun! Nu se face doar cu aia sau cu aia, se face bun! CEL MAI BUN! Și cu toții au înțeles acest lucru după ce l-au gustat... sau mă rog, nu au avut de ales!