Pulpe de pui la gratar, cu ciuperci si smantana

Postat de vasimur in Pui
3 Mar 2018 | 3179 vizualizari
Pulpe de pui la gratar, cu ciuperci si smantana

Nu cred că există cineva căruia să nu-i placă pulpele la grătar. Iar dacă le asociem un sos cu ciuperci și smântână, sunt delicioase!  

Ingrediente

  • 4 pulpe mari de pui
  • 1 ceapă mare
  • 450-500 g ciuperci champignons
  • 1-2 căței de usturoi
  • 3-4 linguri de ulei
  • 1-2 linguri de făină albă
  • 3-4 linguri de smântână
  • sare
  • piper măcinat
  • boia de ardei dule
  • mixt de condimente Hot&Spicy
  • mixt de ierburi aromate (din producție proprie)

Mod de preparare

 Pregătire pulpe:

Spălăm bine pulpele și le tăiem în două, dacă sunt prea mari. De data aceasta am folosit grătarul pe ochi de aragaz, deoarece pulpele se fac mult mai rumene și mai crocante decât pe grătarul electric. Turnăm apă în vasul grătarului, ca să nu se usuce prea tare pulpele!

Condimentăm bine pulpele, pe toate părțile și le punem pe grătar. Punem capacul și lăsăm să se rumenească cca 20-25 minute, după care le întoarcem, ca să se rumenească și pe partea cealaltă.Când sunt gata, scoatem pulpele pe un platou.

Pregătire garnitură ciuperci cu smântână:

Curățăm și spălăm bine ceapa și usturoiul. Turnăm 3-4 linguri de ulei într-o cratiță. Tăiem ceapa și usturoiul mărunt și le punem la prăjit, la foc mic, până ce se înmoaie. Curățăm și spălam ciupercile și le tăiem felii, la fel și cozile. Punem ciupercile peste ceapa prăjită, amestecăm și punem capacul. Ciupercile vor lăsa apă, dar ca să nu se prindă de fundul cratiței, putem să mai adăugăm puțină apă. Amestecăm din când în când. Între timp, amestecăm făina cu apă, până ce devine o pastă subțire, omogenă. Adăugăm și smântâna, amestecăm și turnăm peste ciuperci. Lăsăm la fiert, să se îngroașe, timp de 5-10 minute, amestecând mereu, ca să nu se prindă de fundul cratiței.

Se servește cald. Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui la gratar, cu ciuperci si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

FRIPTURA FIARTĂ DE PUI

Postat de panacris

FRIPTURA FIARTĂ DE PUI

Puiul curățat și spălat se pune la fiert în apă rece puțin sărată. Se lasă la fiert cca. 30 de minute, la foc mediu, neacoperit, spumându-se la nevoie. Sper finalul fierberii...

Citeste continuarea

Ciocănele în vin alb

Postat de portiadelumina

Ciocănele în vin alb

Am spălat într-un jet de apă ciocănelele (sângele rămas trebuie înlăturat) şi le-am pus la svântat. Apoi am pregătit tava, ungându-o cu un pic de ulei. ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.03.2018, 20:26
la 03.03.2018, 20:27
Apetisante!
la 03.03.2018, 20:34
ce bunatate!
la 03.03.2018, 20:37
Mulțumesc dragii mei, pentru aprecieri!
la 03.03.2018, 20:38

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking