Pulpe de pui la tigaie, cu smantana si galuste

Postat de RODIMUR in Pui
21 Mai 2020 | 212 vizualizari
Pulpe de pui la tigaie, cu smantana si galuste

Mi-am amintit zilele trecute de puiul cu smântână pe care-l prepar mai rar, dar care-mi place foarte mult, așa că am preparat rapid, la tigaie, două pulpe de pui. Evident, am făcut un sos de smântână și găluște, dar de gris, de data aceasta (pentru că mi se par mai pufoase) nu de făină, așa cum fac pentru preparatul cu pui. Vă mărturisesc că a fost un deliciu...

Ingrediente

  • 2 pulpe de pui
  • 1 ceapă galbenă
  • 4-5 căței de usturoi
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 100 ml de smântână
  • 1 lingură de amidon alimentar (opțional)
  • 200 ml de supă de legume (sau supă concentrată)
  • sare
  • piper
  • condimente pentru pui
  • Pentru găluște:
  • 1 ou
  • 3 linguri încărcate de gris
  • sare
  • frunze de pătrunjel

Mod de preparare

Pulpele se curăță, se spală, se scurg bine de apă într-o strecurătoare și apoi se prăjesc la tigaie cu capacul pus, pe ambele fețe, până ce se rumenesc ușor și se pătrund.

Când sunt gata, se iau din tigaie, se depun pe o farfurie și se lasă în așteptare.

Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor în aceeași tigaie în care au fost prăjite pulpele.

Se pun pulpele în tigaie, se adaugă supa de legume, sau supa concentrată, se acoperă tigaia cu capac și se lasă preparatul la foc mediu, ca să se pătrundă. Se întorc pulpele pe ambele fețe.

Separat, se adaugă amidonul alimentar în smântână, se condimentează cu: sare, piper și condimente pentru pui. Se omogenizează și apoi se subțiază cu supa de legume (supa concentrată).

Se adaugă sosul de smântână în tigaia cu pulpele și se lasă preparatul la foc mic, încă 4-5 minute, amestecând din când în când, ca să nu se prindă de fundul vasului.

Între timp (sau chiar înainte) se prepară găluște dintr-un ou, sare și gris. Se fierb găluștele într-o supă de legume preparată anterior, sau în supă concentrată, iar când sunt fierte, se adaugă în tigaia cu pulpe, sau se păstrează separat, până ce se pun în farfurie, cu sos și carnea de pui.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui la tigaie, cu smantana si galuste" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Retete similare

Pulpe de pui marinate in kefir

Postat de Valclaudia

Pulpe de pui marinate in kefir

Spalam pulpele de pui si le stergem cu servetele absorbente. Asezam pulpele intr-un castron, turnam kefirul peste ele, presaram 1 lingurita rasa busuioc uscat, sare si piper dupa gust si...

Citeste continuarea

Mancare aromata cu vinete si pui

Postat de licurici_lra

Mancare aromata cu vinete si pui

Vinetele se taie rondele, se ung cu ulei de susan si se condimenteaza cu sare si piper, apoi se pun pe gratarul incins si se lasa 2-3 min pe fiecare parte. Pieptul de pui se taie fasii, se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 22 %
899.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 21.05.2020, 23:04
Bune !!!! Si eu am obiceiul si placerea de a scoate galustele de gris din supa sa le pun alaturi de pireu si carnita
la 21.05.2020, 23:12
Ei, supa asta de legume a fost făcută numai pentru a avea unde fierbe găluștele... Pentru că sunt foarte bune așa... Mulțumesc frumos, Mihaela!
la 21.05.2020, 23:26
la 21.05.2020, 23:29
Bune si cu smantana si cu galuste.
la 22.05.2020, 00:28
Așa este, Tabita... Mulțumesc frumos!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking