Pulpe de pui lipicioase cu piure de cartofi pufos

Postat de Valclaudia in Pui
26 Mai 2017 | 5241 vizualizari
Pulpe de pui lipicioase cu piure de cartofi pufos

Retete cu gust de copilarie

Ingrediente

  • 500 gr pulpe de pui superioare
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • piper
  • boia dulce dupa gust
  • 2 linguri sos de soia
  • marar verde macinat
  • piper rosu macinat
  • cca 1 kg cartofi albi
  • 1/2 pachet unt
  • cca 100 ml lapte gras

Mod de preparare

Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem cubulete si ii punem la fiert, in apa cu sare.

Pulpele de pui se spala, se fierb 15 minute in supa, apoi se scot, se pun in tigaie si adaugam 3-4 linguri ulei de masline.

Presaram boia dulce si piper, punem 1/4 cana supa fierbinte, adaugam sosul de soia si lasam sa fiarba in tigaia acoperita, pana scade lichidul.

Cand incep sa se prajeasca in ulei pulpele, le intoarcem pe toate partile sa se rumeneasca uniform.

Cartofii fierti se scurg de apa in care au fiert, adaugam untul, mixam si adaugam laptele pentru a abtine un piure pufos cu gust de copilarie.

Servim pulpele aurii si lipicioase cu piure de cartofi cremos si pufos, peste care presaram marar proaspat tocat fin si putin piper rosu macinat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui lipicioase cu piure de cartofi pufos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de pui la cuptor cu cus-cus

Postat de Irina

Piept de pui la cuptor cu cus-cus

Pieptul de pui l-am condimentat cu sare, piper si plante aromate, l-am stropit cu suc de rosii, putin ulei si am adaugat cativa catei de usturoi. L-am pus la cuptor. Am pregatit apoi cus-cusul:...

Citeste continuarea

Pulpe de pui cu piure de cartofi cu aroma de sarbatoare

Postat de Pungasa_Rogue

Pulpe de pui cu piure de cartofi cu aroma de sarbatoare

Prepararea pulpelor de pui: Pulpelor li se indeparteaza pielea galbena de la capatul osului si, eventual, fulgii. Se spala, se dau cu sare, boia de ardei dulce si scortisoara. Ceapa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.05.2017, 17:49
Bune!
la 26.05.2017, 18:15
bune bune
la 26.05.2017, 18:20
Imi plac lipicioasele!
la 26.05.2017, 18:31
Minunate! X:
la 26.05.2017, 18:32
Bune lipicioasele tale!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking