Ingrediente
- 4 pulpe pui
- 2 linguri sos de soia
- 1 lingura cu miere
- 5 linguri bulion
- 1 lingurita amestec boia dulce + iute
- oregano
- tarhon
Sos de iaurt si curry:
- 125 g iaurt
- 1 lingurita patrunjel tocat marunt
- 50 ml suc de portocale
- 1 lingurita curry
- 2 linguri maioneza
Sos cu mango:
- 2 linguri ulei masline
- 1 ceapa
- 100 g mango taiat cuburi
- 250 g rosii taiate cubulete
- sare
- piper
Mod de preparare
Amestecati bulionul cu o lingurita de boia ( dulce cu iute ), miere, sosul de soia, tarhon si oregano, apoi ungeti pulpele de pui cu acest amestec. Puneti carnea de pui la marinat intr-un castron acoperit (nevasta-mea s-a spart in figuri si mi le-a marinat intr-un vas vidat pe care l-a tinut in frigider cateva ore ).
Dupa marinare, pulpele se pun pe gratar si se lasa sa se rumeneasca bine pe ambele parti.
Se servesc cu sosuri mediteraneene reci.
Sos de iaurt si curry:
Intr-un bol amestecam iaurtul cu patrunjelul, sucul de portocale, curry si maioneza, apoi dam vasul la rece pana la servire.
Cand a venit randul sosului cu mango, a trebuit sa ma recunosc invins si sa predau stafeta Inei.
Ceapa o tocam marunt, iar mango si rosiile se toaca cubulete. Calim ceapa in ulei incins, adaugam cuburile de mango si lasam sa se inabuse timp de 2 minute. Adaugam si rosiile taiate cubulete si lasam la foc mic timp de 5 minute. Condimentam cu sare si piper.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui marinate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
|