Pulpe de rata cu cartofi reteta simpla si gustoasa

Postat de Bunica in Rata
2 Noi 2015 | 14396 vizualizari
Pulpe de rata cu cartofi reteta simpla si gustoasa

Pulpe de rata cu cartofi reteta simpla si gustoasa Nu știu cînd și unde am văzut plupe de rață preparate,dar mi-au rămas întipărite.Când am fost la Lidl am achiziționat două pulpe și le-am preparat după gustul meu.

Ingrediente

  • Ingrediente Pulpe de rata cu cartofi reteta simpla si gustoasa
  • două pulpe de rață
  • 4 cartofi
  • 4 căței de usturoi Marinada:
  • 200 ml. vin roșu
  • o linguriță condimente a la Bunica
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/2 linguriță piper
  • o crenguță cimbru

Mod de preparare

Întâi pune toate ingredientele pentru marinadă într-un castron împreună cu pulpele de rață.

Acoperă cu folie alimentară și lasă jumătate de oră la marinat.

Între timp curăță cartofii.

Ia o tigaie antiaderentă și pune-o la încins.

Scoate pulpele din marinadă,crestează-le cu un cuțit foarte bine ascuțit.

Pune pulpele în tigaie cu pielea în jos.

Lasă la prăjit circa 5-7 minute pe fiecare parte.

Ia un vas ceramic-am folosit eu.

Cartofii tăiați pe lungime în felii mai groase se pun în josul vasului.

Cum se prepara Pulpe de rata cu cartofi reteta simpla si gustoasa

Printre cartofi pune usturoiul curățat și tăiat în două pe lungime.

Deasupra cartofilor pune pulpele de rață .

În grăsimea lăsată de pulpe în tigaie am pus 1/3 din marindă și 100 ml. apă.

Lasă să fiarbă 2-3 minute ,apoi toarnă peste compoziția peste pulpele de rață si cartofi.

Pune deasupra o crenguță de cimbru,acoperă vasul cu staniol alimentar și dă la cuptorul încins la 170 grade pentru 40 minute.

După 40 minute ,scoate tava din cuptor,dă la o parte staniolul si mai lasă la copt 20 minute.

Se servește cald cu salata preferată. Recomandam si stufat de rata sau rata pe varza

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de rata cu cartofi reteta simpla si gustoasa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Rata pe varza dulce

Postat de GeorgianaGrigorescu

Rata pe varza dulce

Intr-un vas termorezistent am asezat morcovul,telina,pastarnacul si ceapa taiate bucati.Am asezat peste ele carnea de rata condimentata( 2 pulpe,un piept si o aripa),un pahar de apa, o jumatate de...

Citeste continuarea

Pastrama din piept de rata a la Mihaela

Postat de panacris

Pastrama din piept de rata a la Mihaela

Se prepară lichidul pentru marinare, în cca. 350 ml apă se pune sare și rozmarinul, se pune la fiert, la foc mic cât să se dizolve sarea. Pieptul de rață se pune într-un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.11.2015, 19:05
Ai fost la vanatoare de rate ?;-bd;-bd
la 02.11.2015, 19:15
bune bune
la 02.11.2015, 19:21
Bunaciuni de la Buniiii!
la 02.11.2015, 19:25
Vai de mine, cum arata!!!!
la 02.11.2015, 19:30
Tare-mi plac!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking