Pulpe de rata cu orez si sos de mere

Postat de ladydi in Rata
28 Aug 2018 | 3330 vizualizari
Pulpe de rata cu orez si sos de mere

Ingrediente

  • 3 pulpe de rata
  • 300 g orez
  • 3 mere
  • 250 g rubarba
  • 2 cepe rosii
  • 10 g ghimbir ras
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri otet balsamic
  • sare
  • piper
  • 3-4 cubulete congelate stock de supa de pasare
  • ulei de rapita

Mod de preparare

 Spalam pulpele, le saram, le piperam, le punem intr-o tava si le dam la cuptorul preincalzit la 200 grade C, pana se rumenesc frumos. Dupa aproximativ 20 de minute le intoarcem pe partea cealalta.

Intre timp punem orezul la fiert in 900 ml apa cu sare in care adaugam cubuletele de supa de pasare. Spalam merele si le tocam cubulete. Tocam si rubarba cubulete si ceapa marunt. Punem ceapa la calit in putin ulei de rapita, iar dupa ce se inmoaie, adaugam rubarba. Lasam cateva minute, apoi adaugam merele si eventual putina apa. Dupa ce s-au inmuiat si merele.adaugam ghimbirul ras si mai lasam sa fiarba circa 10 minute, amestecand continuu. Adaugam 2 linguri de miere, amestecam pana se topeste si punem 2 linguri de otet balsamic. Asteptam sa se racoreasca un pic si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de rata cu orez si sos de mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Piept de rata caramelizat

Postat de Sylvia

Piept de rata caramelizat

Este genul de mancare care se face mai repede decat se povesteste cum ai facut-o  :). Eu am ales ca si garnitura legume colorate respectiv ardei rosu si brocoli verde dar puteti sa combinati...

Citeste continuarea

Pulpe de rata la cuptor

Postat de Ela68

Pulpe de rata la cuptor

1. Spalati si uscati bine pulpele cu un prosop de bucatarie. 2. Presarati cu sare pe toate partile si asezati pulpele intr-un vas, cu pielea in jos. 3. Adaugati apa, sucul de portocale,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.08.2018, 09:45
Foarte interesant sosul! Per ansamblu și preparatul reușit!
la 29.08.2018, 09:48
Cu sos de mere...! Ce finețuri ai făcut, Diana!
la 29.08.2018, 10:05
la 29.08.2018, 10:35
delicioase
la 29.08.2018, 10:50
Ce mancarica buna!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking