Salata calda de piept de rata cu carpaccio de kumquat si vinaigrette de para

Postat de AlexTeacher in Rata
13 Mai 2015 | 5739 vizualizari
Salata calda de piept de rata cu carpaccio de kumquat si vinaigrette de para

O nebunie de arome, o salata satioasa, cu carne frageda si sos racoritor! Cand ma gandesc la o salata de fitze, ei bine, pregatesc asa ceva. Cine a spus ca nu poate fi dat gata cu o salata, va spun ca s-a inselat amarnic.Contrar varietatii de ingrediente, este o salata simpla, a carei fundatie o reprezinta echilibrul. Papilele gustative vor zbengui efectiv si in scurt timp te vei trezi dependent de aceasta minunatie. 

Ingrediente

    • Piept de rata – 1 buc
    • Kumquat – 3 buc
    • Coacaze rosii – 1 ciorchine mic
    • Vin roze calitativ – 30 ml
    • Vin alb dulce – 1 litru
    • Zahar brun – 1 lingura
    • Ienibahar boabe – 1 lingurita
    • Cuisoare – 6-7 buc
    • Pere Williams – 2 buc
    • Mango copt – 1 buc
    • Otet cu miere si ghimbir – 2 linguri
    • Crema de otet balsamic – 1 lingura
    • Mustar Dijon – 1 lingurita
    • Stafide – 30 g
    • Prosecco – 30 ml
    • Miere – 1 + 1/2 lingurita
    • Ulei de masline – 2 linguri
    • Ulei de samburi de struguri – dupa gust
    • Zeama de lime – dupa gust
    • Salata Baby Batavia – dupa gust
    • Andiva – 1/2 buc
    • Seminte de dovleac – 1 lingura
    • Piper alb cu lamaie – dupa gust
    • Sare – dupa gust
    • Cimbru uscat – dupa gust

Mod de preparare

  •   Faceti romburi pe partea cu grasime a pieptului de rata (taiati din grasime daca este prea multa);

  • Asezonati-o pe ambele parti cu piper alb cu lamai, sare si cimbru uscat;

  • Puneti pieptul de rata pe partea cu grasime intr-o tigaie neincinsa, la foc potrivit - lasati grasimea sa se topeasca usor - rata se va praji in propria-i grasime;

  • In momentul in care grasimea a devenit aurie, intoarceti pieptul de rata si dati-i o culoare si pe partea cealalta;

  • Stingeti cu vin roze si introduceti in cuptorul incins in prealabil, la 180 grade pentru maximum 10 min;

  • Scoateti-o si lasati-o la odihnit cca 10-15 min;

  • Decojiti perele, scobiti-le semintele si fierbeti-le in vinul alb dulce, cu zahar brun, boabe de ienibahar si cuisoare;

  • Odata ce s-au inmuiat perele, iar vinul s-a redus, scoateti-le si lasati-le la racit;

  • Odata reci, blendati-le cu ajutorul lui Breville Hand Blender, adaugand treptat uleiul de masline, Prosecco, miere, otet cu miere si ghimbir, mustar dijon si crema de otet balsamic – blendati pana obtineti o compozitie omogena – de indata ce-ati realizat acest lucru, adaugati si stafidele si amestecati cu o lingura;

  • Taiati andiva rondele;

  • Taiati mango cuburi mici (Brunoise);

  • Taiati kumquat-ul carpaccio (felii foarte subtiri, transparente, eliminand si samburii totodata);

  • Amestecati rondelele de andiva cu salata Baby Batavia si cuburile de mango, adaugand ulei de samburi de struguri si lime dupa gust;

  • Adaugati si semintele de dovleac si amestecati bine;

  • Taiati pieptul de rata felii si serviti-l langa salata;

  • Adaugati vinaigrette de para atat pe rata cat si pe salata;

 

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata calda de piept de rata cu carpaccio de kumquat si vinaigrette de para" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Piept de rata cu sos de mere si cimbru

Postat de papabundetot

Piept de rata cu sos de mere si cimbru

Rata: Pieptul de rata l-am spalat,uscat si l-am crestat usor pe partea cu pielea,apoi l-am marinat in sos de stridii si sos de ardei iuti,l-am lasat sa stea asa la marinat aproximativ o ora,apoi...

Citeste continuarea

Rata pe varza la vas din fonta Crock Pot

Postat de Ksenya

Rata pe varza la vas din fonta Crock Pot

Spalam bine rata, apoi condimentam cu sare si piper macinat si o punem la rece pentru o ora. Tocam ceapa solzisori, tocam varza murata si cea dulce grosier si le adaugam in vasul din fonta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2015, 13:53
Imi place mult O reteta eleganta cu arome subtile si echilibrate . Chiar as dori sa gust asa ceva In rest asa ca si o profana credeam ca termenul de carpaccio se refera doar la carnuri
la 13.05.2015, 14:15
imi place ai prgatit
la 13.05.2015, 14:19
la 13.05.2015, 15:00
Sosul de pere este senzational, sa nu mai zic de pieptul de rata
la 13.05.2015, 15:22

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking