Pulpe de rata cu sos de portocale

Postat de trifadalia in Rata
24 Apr 2018 | 5883 vizualizari
Pulpe de rata cu sos de portocale

Ingrediente

  • 2 pulpe de rata
  • 1 lingura rasa de sare
  • 1/4 lingurita de piper
  • 10 gr unt ( pentru uns tava)
  • Sosul de portocale
  • 1/2 lingurita de miere
  • 60 gr gem de portocale si ghimbir
  • sucul de la o portocala

Mod de preparare

Se spala pulpele sub un jet de apa rece. Se sterg foarte bine cu hartie absorbanta si se inteapa pe ambele parti cu o furculita sau un bat de frigarui.

Se condimenteaza cu sare si piper. Se ia tava, se unge cu unt si se da la cuptorul preincalzit la 160 grade C, pentru 90 de minute, acoperite cu o folie de aluminiu. Dupa timpul expirat se da folia jos si se mai lasa la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau pana sunt rumenite si fragede. Daca timpul este mai mare, se mai lasa, verificandu-le din cand in cand.

Pentru sos, incepem cu jumatate de ora inainte de a fi scoase din cuptor pulpele. Se pune mierea, gemul de portocale si ghimbirul impreuna cu sucul de portocale intr-o cratita la fiert pe foc mic pentru 3-4 minute pana capata o consistenta usor densa. Se stinge si se acopera cu un capac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de rata cu sos de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rata cu portocale

Postat de AlexTeacher

Rata cu portocale

Amesteca sarea, boabele de coriandru, chimionul si piperul. Tapeteaza rata cu cateva servetele si maseaz-o cu condimentele. Taie ceapa si jumatatea de portocala bucati mai mari. Adauga in...

Citeste continuarea

Pulpe de rata cu crusta de fistic, umplutura de fistic si branza brie, la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Postat de panacris

Pulpe de rata cu crusta de fistic, umplutura de fistic si branza brie, la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Pulpele de rață se curăță de eventualele pene sau fulgi și se asezonează de sare și piper, se ung cu ulei de măsline și sos de soia, apoi se lasă la rece cca. 30 de minute. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.04.2018, 09:27
Foarte bune!
la 24.04.2018, 10:01
aha te lingi pe botic
la 24.04.2018, 20:06
la 25.04.2018, 07:44
Bune!
la 25.04.2018, 22:43
Bun!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking