Pulpe de rata cu crusta de fistic, umplutura de fistic si branza brie, la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Postat de panacris in Slow Cooker
12 Mar 2016 | 2601 vizualizari
Pulpe de rata cu crusta de fistic, umplutura de fistic si branza brie, la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Nooo, o nouă lună, o nouă provocare, detalii aveți aici http://panacris.blogspot.ro/2016/03/provocarea-cutia-misterelor-mistery-box.html Lista misterioasă propusă de mine conține: Alliaceae (ceapă verde, usturoi verde, leurdă, chives, ceapă galbenă/roșie/albă), salate de sezon (verde, roma, valeriană, rucola, andive, spanac, untișor), ridichii,  tuberculi (cartofi roșii/albi/violet/dulci/napi), rădăcinoase, carne de iepure/rață, oua, faina, lactate, citrice (limete, lămâie, portocale, grapefruit roșu/galben, pomelo, sweetie) și ingredientul vedetă: FISTIC-ul ;)   Sper că v-am atras atenția, nu-i deloc greu, doar un pic cam costisitoare rețeta, recunosc ;) dar e tare savuroasă și un pic mai specială ;) Spor și poftă bună! 

Ingrediente

  • Pulpe de rață 2 bucăți,
  • Sos de soia 2 linguri,
  • Ulei de măsline extravirgin 2 linguri,
  • Sare de Hymalaya 1 linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Brânză brie 100 g,
  • Fistic copt și sărat decojit, cca. 100 g,
  • Condiment pentru rață cu portocale și lămâie,
  • Unt cca. 50 g,
  • Coajă de la 1 portocală,
  • Bere fără acool 200 ml.

Mod de preparare

Pulpele de rață se curăță de eventualele pene sau fulgi și se asezonează de sare și piper, se ung cu ulei de măsline și sos de soia, apoi se lasă la rece cca. 30 de minute.

Se formează un buzunar în jurul osului, ce se umple cu bucăți de brânză brie și fistic mărunțit, apoi se închid cu o scobitoare sau cleme ptr ruladă, în cazul meu, sau chiar se pot coase cu ață special de bucătărie.

Pulpele se prăjesc într-o tigaie încinsă, cca. 5 minute pe fiecare parte. Untul se topește și se amestecă cu restul fisticului mărunțit, cca. 50 g.

Cu acest amestec se ung pulpele de rață, se pun într-un vas termorezistent, se adaugă berea, apoi se pun la gătit, în cuptorul preîncins cca. 30 de minute la foc mediu, acoperite. Eu l-am folosit pe Alin:D, noul, membru al familiei Zmeilor, adică aparatul de gătit slow cooker Crock-Pot  4,7 L, ce l-am setat la funcția high, pentru 60 de minute.

După cele 60 de minute se adaugă coaja de portocală, și se mai lasă la copt cca. 30 minute. Pulpele de rață cu crustă de fistic, umplutură de fistic și brânză brie, se servesc fierbinți alături de garnitura preferată, în cazul nostru orez colorat (vine rețeta în curând!), cum spun Zmeii;)  și salată de sezon. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de rata cu crusta de fistic, umplutura de fistic si branza brie, la slow cooker Crock-Pot 4,7 L" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Retete similare

Supa crema de legume la slow cooker Crock Pot

Postat de mirela0911

Supa crema de legume la slow cooker Crock Pot

Se curata si se spala toate legumele. Ceapa se taie marunt, gogosarii se taie in feliute, morcovii si pastarnacul se taie rondele, cartofii se taie in cubulete iar usturoiul se taie in 2. In...

Citeste continuarea

Rulada de porc, umpluta cu carne tocata, la slow cooker Crock-Pot

Postat de AlexTeacher

Rulada de porc, umpluta cu carne tocata, la slow cooker Crock-Pot

 Taie o bucata de fleica de 1 cm grosime, 25 cm lungime si 15 cm latime; Condimenteaz-o cu sare si piper; Condimenteaza carnea tocata cu ghimbir ras, usturoi pudra, boia dulce, harissa,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.03.2016, 19:22
Ce bine arata si sigur sunt minunate la gust!
la 12.03.2016, 19:29
Ce combinatii indraznete! Oare ce-ar zice Costel la asa reteta? )
la 12.03.2016, 19:38
daca nu puneai branza ce buna era ).
la 12.03.2016, 19:48
Danielaa :-)
la 12.03.2016, 19:51
Ina, tu probează, ca și mine, doar două porții Dacă lui Costel nu-i va place, sigur o să găsești voluntari

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking