Pulpe de rata cu sos de prune coapte

Postat de katty in Rata
23 Dec 2016 | 4635 vizualizari
Pulpe de rata cu sos de prune coapte

Bunatati pentru colindatori   S-or fi saturat bietii colindatori de atatia carnati si friptura de porc, asa ca m-am gandit sa schimb putin meniul.

Ingrediente

  • 4 pulpe de rata
  • 600 gr prune
  • 200 ml vin rosu
  • sare
  • piper negru macinat
  • rozmarin uscat
  • usturoi granulat
  • 1 baton scortisoara
  • cateva cuisoare
  • 2 -3 linguri zahar brun
  • 1 lingura otet balsamic

Mod de preparare

Spalam pulpele de rata, le scurgem bine, le crestam pielea si le condimentam cu un amestec de sare, piper, rozmarin si usturoi granulat. Le asezam intr-o tava, pe hartie de copt, le acoperim cu folie de aluminiu si le dam la cuptor, la foc mediu. Dupa aproximativ 1 ora, scoatem folia si le lasam sa se rumeneasca.
Pentru sos, spalam prunele si le taiem in jumatati. Asezam prunele intr-o tava intr-un singur strat, punem peste ele vinul, zaharul, otetul, scortisoara si cuisoarele. Dam tava la cuptor pana prunele se inmoaie, dar isi pastreaza forma si sosul se ingroasa. Daca sosul nu s-a ingrosat suficient, il scurgem intr-o craticioara si il punem la fiert separat, pana obtinem consistenta dorita, apoi il turnam inapoi peste prune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de rata cu sos de prune coapte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Piept de rata caramelizat

Postat de Sylvia

Piept de rata caramelizat

Este genul de mancare care se face mai repede decat se povesteste cum ai facut-o  :). Eu am ales ca si garnitura legume colorate respectiv ardei rosu si brocoli verde dar puteti sa combinati...

Citeste continuarea

Friptura de rata cu sos de vin rosu

Postat de simona72

Friptura de rata cu sos de vin rosu

Crestam pielea de la pulpe si piept pina ajungem la carne. Citeva boabe de piper le zdrobim in mojar, adaugam sare, cimbru uscat, rozmarin uscat(cite putin din fiecare), amestecam, iar cu aceste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.12.2016, 09:07
O bunatate!
la 23.12.2016, 09:26
la 23.12.2016, 09:40
Ador rata! Cred ca este o combinatie reusita.. Yammy
la 23.12.2016, 10:10
ce reteta faina , imi place combinatia
la 23.12.2016, 10:27
Mmm, arata bine!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking