Pulpe de rata cu varza rosie calita

Postat de Bunica in Rata
22 Noi 2019 | 6149 vizualizari
Pulpe de rata cu varza rosie calita

Varza rosie calita am mancat prima oara in Ungaria. Mi-a placut foarte mult! Era facut cu ciolan de porc. Eu am pregatit-o cu pulpe de rata cautand sa -mi amintesc gustul. Am reusiiiiit! O tin de ceva vreme in sertar si ...acum m-am invrednicit s-o postez:))))

Ingrediente

  • 2 pulpe de rata
  • 2 catei de usturoi tocati
  • 1 varza rosie mai maricica
  • grasime de la rata
  • 1 gogosar rosu
  • 50 ml. ulei
  • 150 ml. vin rosu dulce
  • sare si piper dupa gust
  • 1 baton de scortisoara

Mod de preparare

Pentru inceput punem o lingura de ulei in tigaie.

Usturoiul curatat , spalat, sters si tocat marunt se pune la rumenit in ulei si in grasimea de rata.

Se scoate usturoiul si se pun pulpele de rata la prajit pane se rumenesc usor pe fiecare parte.

Ardeiul se spala, sterge cu hartie prosop sau cu un prosop curat si se scoate cotorul si se taie julien.

Scoate pulpele de rata si lasa-le deoparte.

Pune in tigaie ardeiul taiat.

Varza spalata, curatata se toaca in fasii foarte subtiri.

Adauga varza peste ardei si amesteca sa nu se lipeasca.

Toarna peste varza vinulsi caleste varza pana nu mai este crocanta.

Batonul de scortisoara se adauga in cratita cu varza.

Pune pulpele de rata in cratita invelindu-l cu varza pentru a nu se arde.

Da cratita la cuptorul incins la 150 grade C, pentru 50-60 de minute.

In ultimele 10 minute se scoate batonul de scortisoara si inlatura varza de pe pulpele de rata pentru ca acestea sa se rumeneasca frumos.

Se serveste cu paine calda.

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de rata cu varza rosie calita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpe de rata cu varza rosie calita la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de Oana

Pulpe de rata cu varza rosie calita la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Curata pulpele de rata de grasimea in exces si pune-o deoparte. In vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune pune uleiul de masline, cubuletul de unt si grasimea oprita...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.11.2019, 19:40
Nu am avut des parte de asa ceva , dar mereu a fost ceva special.
la 22.11.2019, 19:51
bune bune
la 22.11.2019, 19:53
la 22.11.2019, 20:11
la 22.11.2019, 20:32
Bune!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking