Pulpe superioare si garnitura de cartofi cu ceapa verde si boia

Postat de mirela0911 in Pui
3 Iun 2018 | 2688 vizualizari
Pulpe superioare si garnitura de cartofi cu ceapa verde si boia

Aceste pulpe merg perfect gatite pe gratar, in aer liber, dar la fel de bine pot fi gatite si acasa, la tigaia grill!  Un meniu perfect pentru "Picnicul bucatarasilor"!

Ingrediente

  • 1 kg pulpe superioare
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 lgt sare
  • 1 lgt piper macinat
  • 1 lgt boia de ardei
  • 1 lgt ghimbir macinat
  • pudra de usturoi
  • cateva frunze de salvie
  • 1 fir de rozmarin
  • 1 kg cartofi rosii
  • 50 ml ulei
  • 5 fire de ceapa verde
  • sare dupa gust
  • 1 lgt boia dulce
  • salata de cruditati (rosii, castraveti, ceapa)

Mod de preparare

Se dezoseaza pulpele. Se spala, se scurg bine de apa si se bat usor cu ciocanul de snitele.

Intr-un bol se pune uleiul si condimentele (sare, piper, boia, ghimbir, usturoi). Se amesteca bine apoi se ia cate o pulpa si se tavaleste prin acest ulei. Se pun intr-o punga, se adauga si frunzele de salvie apoi se mai maseaza putin pulpele in punga. Se da la frigider pentru cateva ore sau peste noapte.

Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja impreuna cu o lgt de sare. Cand sunt gata, se scurg de apa si se lasa la racit sau pana se pot decoji (sa nu va arda).

Se curata de coaja apoi se taie rondele. Intr-o tigaie mai adanca se pune uleiul la incins. Se adauga cartofii apoi ceapa taiata rondele si sare. Se amesteca din cand in cand. La final se adauga boia si un fir de ceapa taiat rondele. 

Intre timp se pune tigaia grill pe foc iute. Cand s-a incins, se asaza pulpele una langa alta si cateva frunzulite de rozmarin. Se intorc de pe o parte pe alta pana se rumenesc frumos si sunt gatite bine.

Se servesc impreuna alaturi de salata preferata (de cruditati sau muraturi).

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe superioare si garnitura de cartofi cu ceapa verde si boia" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pui cu smantana

Postat de gicuta69

Pui cu smantana

Carnea de pui spalata si portionata o punem la fiert in apa cu un praf de sare. Indepartam spuma care se formeaza. Cu 10 minute inainte de preparare, scoatem carnea si o lasam sa se scuga bine. O...

Citeste continuarea

Flan cu ciuperci si pui

Postat de Lia1

Flan cu ciuperci si pui

Intr-o tigaie (fara adaos de grasime) prajiti sunculita la foc mic pana devine crocanta. Scoateti-o pe servetele de bucatarie sa se scurga excesul de grasime. Caliti ceapa taiata julienne...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.06.2018, 17:18
Pe gustul meu
la 03.06.2018, 17:29
Grozav meniu!
la 03.06.2018, 17:36
la 03.06.2018, 17:50
Delicios!
la 03.06.2018, 17:54
Ce bine arata!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking