Pulpe superioare si garnitura de cartofi cu ceapa verde si boia

Postat de mirela0911 in Pui
3 Iun 2018 | 2680 vizualizari
Pulpe superioare si garnitura de cartofi cu ceapa verde si boia

Aceste pulpe merg perfect gatite pe gratar, in aer liber, dar la fel de bine pot fi gatite si acasa, la tigaia grill!  Un meniu perfect pentru "Picnicul bucatarasilor"!

Ingrediente

  • 1 kg pulpe superioare
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 lgt sare
  • 1 lgt piper macinat
  • 1 lgt boia de ardei
  • 1 lgt ghimbir macinat
  • pudra de usturoi
  • cateva frunze de salvie
  • 1 fir de rozmarin
  • 1 kg cartofi rosii
  • 50 ml ulei
  • 5 fire de ceapa verde
  • sare dupa gust
  • 1 lgt boia dulce
  • salata de cruditati (rosii, castraveti, ceapa)

Mod de preparare

Se dezoseaza pulpele. Se spala, se scurg bine de apa si se bat usor cu ciocanul de snitele.

Intr-un bol se pune uleiul si condimentele (sare, piper, boia, ghimbir, usturoi). Se amesteca bine apoi se ia cate o pulpa si se tavaleste prin acest ulei. Se pun intr-o punga, se adauga si frunzele de salvie apoi se mai maseaza putin pulpele in punga. Se da la frigider pentru cateva ore sau peste noapte.

Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja impreuna cu o lgt de sare. Cand sunt gata, se scurg de apa si se lasa la racit sau pana se pot decoji (sa nu va arda).

Se curata de coaja apoi se taie rondele. Intr-o tigaie mai adanca se pune uleiul la incins. Se adauga cartofii apoi ceapa taiata rondele si sare. Se amesteca din cand in cand. La final se adauga boia si un fir de ceapa taiat rondele. 

Intre timp se pune tigaia grill pe foc iute. Cand s-a incins, se asaza pulpele una langa alta si cateva frunzulite de rozmarin. Se intorc de pe o parte pe alta pana se rumenesc frumos si sunt gatite bine.

Se servesc impreuna alaturi de salata preferata (de cruditati sau muraturi).

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe superioare si garnitura de cartofi cu ceapa verde si boia" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Postat de simona72

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Se coc ardeii pe o plita, se curata de coaja, se scot samburii si cotorul in asa fel incat sa ne ramana cat mai intreg ardeiul. Cotorul il pastram pentru decor. Pentru umplutura: se taie ceapa...

Citeste continuarea

Pulpe de pui cu sos de soia si bere cu ghimbir, gatite la punga in cuptor

Postat de mirela0911

Pulpe de pui cu sos de soia si bere cu ghimbir, gatite la punga in cuptor

Se spala bine carnea si se sterge de surplusul de apa. Intr-un bol se amesteca uleiul cu condimentele (sare, piper, boia, ghimbir). Se ung pulpele de pui  pe toate partile cu acest amestec....

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.06.2018, 17:18
Pe gustul meu
la 03.06.2018, 17:29
Grozav meniu!
la 03.06.2018, 17:36
la 03.06.2018, 17:50
Delicios!
la 03.06.2018, 17:54
Ce bine arata!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking