Ingrediente
- MARINATA DE PUI:
- 4 pulpite de pui
- 8 felii bacon subtiri
- 8 linguri ulei de masline
- 1 lingura miere
- 1 lingurita mustar
- 5 linguri zeama de lamaie
- 4 catei de usturoi
- sare, piper, oregano
- GARNITURA:
- 3 cartofi
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 2 linguri ulei de masline
- patrunjel (verde sau uscat)
- sare, piper oregano
Mod de preparare
Pentru inceput pregatim marinata de pui punand intr-un castron toate ingredientele in afara de pui si bacon. Pulpitele de pui le crestam si le punem in marinata timp de 20 de minute (10 minute pe o parte, 10 minute pe cealalta). Le puteti lasa si mai mult la marinat doar ca eu nu am avut timp)
Intre timp pregatim si legumele, curatam cartofii, morcovul si ceapa, le taiem cubulete si le punem intr-un castron. Adaugam peste ele toate ingredientele, uleiul, patrunjel, sare, piper si oregano dupa gust.
Scoaptem pulpitele din marinata, le invelim cu cate 2 felii de bacon fiecare ,dupa care le punem in tava si le ungem din nou cu marinata. Adaugam legumele codimentate in tava si dam totul la cuptor (200°) timp de 40-45 de minute (verificati daca sunt coapte inainte sa le scoateti).
POFTA BUNA!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpite de pui cu bacon si legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|