Pulpite de pui invelite in bacon cu orez

Postat de raluca95 in Pui
10 Ian 2016 | 2657 vizualizari
Pulpite de pui invelite in bacon cu orez

Reteta am vazut-o acum cateva zile pe facebook si am modificat-o putin dupa gustul meu. Eu zic ca a iesit bine. :)

Ingrediente

  • 4 pulpite de pui
  • 8/10 felii de bacon
  • 1 cub de vegeta de pui
  • 1 morcov
  • jumatate de cana de orez basmati
  • un ardei rosu gras mai mic
  • un ardei mic iute verde (aici depinde de gusturi, asta nu era foarte iute si l-am pus pe tot)
  • o ceapa mica
  • usturoi (2/3 catei, depinde dupa gust)
  • ulei de masline

Mod de preparare

Incepem prin a spala bine pulpele si a le pune la fiert in 3/4 cani de apa. Dupa ce spumam carnea, adaugam si morcovul taiat rondele si cubul de vegeta si lasam pulpele sa fiarba cam jumatate de ora. Cand timpul a trecut, oprim focul si scoatem pulpele pe care le invelim (dupa ce s-au racit putin) in feliile de bacon si le punem intr-o tava impreuna cu un polonic de supa si cateii de usturoi tocati, acoperim cu staniol si dam la cuptor la 200 de grade aproximativ (depinde de cuptoare). Intre timp tocam ardeii si ceapa si le calim in doua linguri de ulei de masline. Peste punem si orezul spalat in doua/trei ape si lasam sa se ¨tosteze¨ putin, dupa care adaugam cam trei polonice de supa si lasam la foc mic sa se gateasca (cantitatea de supa depinde de cat orez folositi, 1 cana de orez la 3 de lichid in general). Dupa aproximativ jumatate de ora, dam folia jos de pe pulpe si le lasam sa se rumeneasca putin costita de deasupra. Eu am servit pulpele si orezul si cu niste castraveciori murati langa. Pofta buna! :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpite de pui invelite in bacon cu orez" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pui umplut la cuptor

Postat de diaconta

Pui umplut la cuptor

Pentru ca nu ma pricep sa dezosez puiul,l-am cumparat gata dezosat,pregatit pentru umplut,asa treaba a fost foarte simpla. Am condimentat puiul si pe sub piele ,in interior si in exterior....

Citeste continuarea

Pulpe de pui cu ciuperci

Postat de katty

Pulpe de pui cu ciuperci

Curatam bine pulpele, eventual le parporim putin, daca mai au pene, le spalam bine, le scurgem si le dam cu sare si piper. Incintgem uleiul intr-o tigaie si le punem la prajit pe rand, pe toate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.01.2016, 23:38
Buune pulpitele!
la 10.01.2016, 23:39
la 11.01.2016, 00:02
Si eu vreau !!!!
la 11.01.2016, 04:51
bune
la 11.01.2016, 08:18

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking