Pulpite de pui picante in vas de ceramica la cuptor cu cartofi noi la ceaun

Postat de naomy in Pui
8 Aug 2011 | 7955 vizualizari
Pulpite de pui picante in vas de ceramica la cuptor cu cartofi noi la ceaun

le-am numit pulpite de pui deoarece este partea superioara de la aripa de pui ,nu am gasit alt termen in momentul de fata :)...Am mancat ceva asemanator recent intr-un restaurant si mi-a placut la nebunie, am zis ca trebuie sa incerc si eu, dar la cuptor si mai ales in vas de ceramica. Rezultatul a fost pe masura asteptata. Va las sa probati

Ingrediente

  • 12 pulpite de la 12 aripioare mai mari
  • 24 cartofi noi ,sa fie mici .
  • 200 ulei masline
  • 3 catei de usturoi
  • 3 frunze de busuioc
  • Sosul de condimente pt pulpite:
  • -o lingura piper
  • -o lingura busuioc praf
  • -o lingura boia
  • -o lingurita vegeta (optional) 
  • -o lingura patrunjel uscat
  • -o lingura cilli
  • -o lingura usturoi praf
  • -o lingurita sare
  • - 50 mil ulei masline
  • -o canita de apa
  • -aluminiu pt acoperit vasul de ceramica :)    

Mod de preparare

Pregatim sosul de condimente prin amestecare lor impreuna cu uleiul de masline ,separat punem pulpitele intr-un vas de ceramica si turnam jumatate de sos peste  ele si le amestecam cu grija,apoi turnam restul de sos  si adaugam apa,cateii de usturoi si frunzele de busuioc. Acoperim cu o fasie de aluminiu si dam la cuptorul incins la 180 grade si lasam 15 minute,dupa care le  intoarcem pe cealalta parte si le mai lasam 15 minute. Cand sunt gata se ia fasia de aluminiu si se mai lasa 5 minute .

Cand consideram ca pulpitele de pui sunt aproape gata ne pregatim de prepararea cartofilor ,pe care ai curatam de coaja si ai taiem in 4 pe lungime. Punem la incins uleiul de masline intr-un ceaun de fonta si apoi introducem cartofii si ii prajim .Se servesc alaturi de pulpite insotit de sosul care  a ramas in vasul de ceramica.

Pulpite de pui picante in vas de ceramica la cuptor cu cartofi noi la ceaun un gust unic, pe care cu siguranta nu-l veti uita prea curand.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpite de pui picante in vas de ceramica la cuptor cu cartofi noi la ceaun" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cordon Bleu

Postat de Irina

Cordon Bleu

Am batut fasiile din piept de pui, dupa care le-am condimentat cu sare si piper. Am asezat cate trei fasii de piept de pui usor suprapuse, pentru a forma o "foaie" mai mare. Am asezat...

Citeste continuarea

Orez brun cu legume si piept de pui

Postat de Dya

Orez brun cu legume si piept de pui

Taiem pieptul de pui in cuburi mici, rumenindu-le apoi in cele 2-3 linguri cu ulei. Adaugam rand pe rand, ciupercile si porumbul, precum si restul legumelor tocate dupa bunul plac. Le calim,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.08.2011, 17:06
Au fost mai bune ca si la restaurant ,adevarul ca tot ce e gatit in vas de ceramica face minuni iar despre cartofi la ceaun ,nu pot decat sa-mi aduc aminte de tatal meu care imi face mereu cand merg acasa,sunt extraordinari de buni
la 08.08.2011, 18:15
la 08.08.2011, 18:48
bun de tot!!!!!!!!!!!!
la 08.08.2011, 19:19
vreau si eu vreo doua trei pulpite
la 08.08.2011, 19:20

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking