Punjeni cevapi

Postat de Doinavar in Mancaruri cu carne
18 Feb 2013 | 3942 vizualizari
Punjeni cevapi

Daca nu “bantuiam” pe site-ul Laurei Laurentiu, Retete ca la mama, n-as fi descoperit atat de multe retete minunate, dintre care, sincer, mi-a fost foarte greu sa aleg. M-am hotarat sa prepar Punjeni cevapi, inca de la titlu, pentru ca nu stiam ce e aia. Am avut chiar si invitati, copiii mei au spus ca-s mici cand i-au vazut, eehh dar cand au gustat s-a schimbat povestea. Sunt cam altfel si foarte buni. Pentru cei care nu stiu despre ce e vorba, cevapi inseamna un fel de mititei, punjeni (umpluti) cu cascaval in limba sarba. Am umblat un pic la ingrediente, dar in rest sunt facuti cam la fel, dupa reteta originala. Eu am folosit cuptorul cu halogen si dedesubt am pus frigarui de legume. Veti vedea mai incolo ce a iesit.

Ingrediente

  • 300 de grame de carne de vita (muschi)
  • 300 de grame de carne de miel (pulpa)
  • 150 g cascaval afumat
  • 1 ceapa mica (rosie)
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • 1 lingurita rasa de coriandru macinat
  • 1 lingurita rasa oregano
  • 1 lingurita ghimbir ras
  • 5 frunze de busuioc proaspete, tocate
  • 2 boabe de ienibahar
  • 1/2 lingurita condimente pentru carne de miel
  • tarhon, sare, piper

pentru garnitura (frigarui cu legume):

  • 1 dovlecel mic
  • o vanata mica
  • cateva rosii cherry
  • 2 cepe rosii mici
  • 1 ceapa alba
  • 5-6 ciupercute champignon
  • 1 ardei peperoni verde
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 5 catei de usturoi
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • condimente ca si la punjeni cevapi

Mod de preparare

Preparati carnea cu cateva ore inainte astfel: curatati pielitele, taiati carnea cubulete si macinati-o fin. Eu am tocat-o in blender, unde am adaugat ghimbirul ras, usturoiul, boiaua si frunzele de busuioc. Separat am macinat celelalte condimente pe care le-am adaugat impreuna cu sarea si piperul peste carne si am amestecat totul in blender. Am adaugat si ~50 ml supa de carne, ca sa se amestece mai bine si sa nu fie prea uscata compozitia. Am lasat-o in frigider, acoperita, pana a doua zi.

Legumele se curata, se spala si se taie in bucati potrivite pentru frigarui. Puneti legumele astfel pregatite intr-un bol, condimentati-le si stropiti-le cu zeama de lamaie. Nu vor oxida si nu se vor innegri. Betisoarele pentru frigarui se tin in apa, cel putin 15 minute, apoi se infig legumele, asortand vinetele cu dovlecelul, ardei de toate culorile, ciupercute, ceapa, rosiile cherry, usturoiul.

Formati din carne, cu mana uda, bile cam cat o minge de ping-pong, aplatizati-le in palma si puneti in mijloc cate o bagheta de cascaval, cam de grosimea unui creion. Inveliti bine cascavalul in carne, ca sa arate cam ca un mititel de-al nostru.

Le-am preparat termic in cuptorul cu halogen, pe gratarul de jos am asezat legumele, iar deasupra punjeni cevapi. Sucurile de la carne au aromatizat legumele iar daca se mai scurge putin cascaval, nu-i bai, dimpotriva, se gratineaza frumos frigaruile. Am setat cuptorul la 150 grade C, de doua ori cate 10 minute, pentru ca la jumatatea timpului am intors carnea.

Ghimbirul le da un gust exceptional, seamana cu usturoiul amestecat cu ardei iute si piper, cu un iz de lime. Se servesc fierbinti, cu legumele asortate, se decoreaza cu frunze de salata verde, catei de usturoi, peperoni, felii de lamaie, dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Punjeni cevapi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de creier de porc pane

Postat de Caty

Reteta de creier de porc pane

Iata cum se prepara Reteta de creier de porc pane Am lasat creierul sa se dezghete si l-am tinut in apa rece, jumatate de ora. L-am scos usor si l-am pus in alt vas cu apa rece, incercand...

Citeste continuarea

Chiftele in sos de rosii cu mozzarela la cuptor

Postat de sufletista

Chiftele in sos de rosii cu mozzarela la cuptor

Intr-un bol amestecam carnea cu usturoiul pisat, ceapa data prin razatoare si stoarsa bine, painea impuiata in lapte, impreuna cu restul de ingrediente dupa gust. Lasam 30 min la rece, dupa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.02.2013, 19:59
super reteta...am sa o incerc...
la 18.02.2013, 20:24
Ce bunatate
la 18.02.2013, 21:52
Grozavi
la 18.02.2013, 21:53
la 18.02.2013, 22:13
Minunata reteta, am s-o incerc si eu, o bag la favorite...

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking