Punjeni cevapi

Postat de Doinavar in Mancaruri cu carne
18 Feb 2013 | 3932 vizualizari
Punjeni cevapi

Daca nu “bantuiam” pe site-ul Laurei Laurentiu, Retete ca la mama, n-as fi descoperit atat de multe retete minunate, dintre care, sincer, mi-a fost foarte greu sa aleg. M-am hotarat sa prepar Punjeni cevapi, inca de la titlu, pentru ca nu stiam ce e aia. Am avut chiar si invitati, copiii mei au spus ca-s mici cand i-au vazut, eehh dar cand au gustat s-a schimbat povestea. Sunt cam altfel si foarte buni. Pentru cei care nu stiu despre ce e vorba, cevapi inseamna un fel de mititei, punjeni (umpluti) cu cascaval in limba sarba. Am umblat un pic la ingrediente, dar in rest sunt facuti cam la fel, dupa reteta originala. Eu am folosit cuptorul cu halogen si dedesubt am pus frigarui de legume. Veti vedea mai incolo ce a iesit.

Ingrediente

  • 300 de grame de carne de vita (muschi)
  • 300 de grame de carne de miel (pulpa)
  • 150 g cascaval afumat
  • 1 ceapa mica (rosie)
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • 1 lingurita rasa de coriandru macinat
  • 1 lingurita rasa oregano
  • 1 lingurita ghimbir ras
  • 5 frunze de busuioc proaspete, tocate
  • 2 boabe de ienibahar
  • 1/2 lingurita condimente pentru carne de miel
  • tarhon, sare, piper

pentru garnitura (frigarui cu legume):

  • 1 dovlecel mic
  • o vanata mica
  • cateva rosii cherry
  • 2 cepe rosii mici
  • 1 ceapa alba
  • 5-6 ciupercute champignon
  • 1 ardei peperoni verde
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 5 catei de usturoi
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • condimente ca si la punjeni cevapi

Mod de preparare

Preparati carnea cu cateva ore inainte astfel: curatati pielitele, taiati carnea cubulete si macinati-o fin. Eu am tocat-o in blender, unde am adaugat ghimbirul ras, usturoiul, boiaua si frunzele de busuioc. Separat am macinat celelalte condimente pe care le-am adaugat impreuna cu sarea si piperul peste carne si am amestecat totul in blender. Am adaugat si ~50 ml supa de carne, ca sa se amestece mai bine si sa nu fie prea uscata compozitia. Am lasat-o in frigider, acoperita, pana a doua zi.

Legumele se curata, se spala si se taie in bucati potrivite pentru frigarui. Puneti legumele astfel pregatite intr-un bol, condimentati-le si stropiti-le cu zeama de lamaie. Nu vor oxida si nu se vor innegri. Betisoarele pentru frigarui se tin in apa, cel putin 15 minute, apoi se infig legumele, asortand vinetele cu dovlecelul, ardei de toate culorile, ciupercute, ceapa, rosiile cherry, usturoiul.

Formati din carne, cu mana uda, bile cam cat o minge de ping-pong, aplatizati-le in palma si puneti in mijloc cate o bagheta de cascaval, cam de grosimea unui creion. Inveliti bine cascavalul in carne, ca sa arate cam ca un mititel de-al nostru.

Le-am preparat termic in cuptorul cu halogen, pe gratarul de jos am asezat legumele, iar deasupra punjeni cevapi. Sucurile de la carne au aromatizat legumele iar daca se mai scurge putin cascaval, nu-i bai, dimpotriva, se gratineaza frumos frigaruile. Am setat cuptorul la 150 grade C, de doua ori cate 10 minute, pentru ca la jumatatea timpului am intors carnea.

Ghimbirul le da un gust exceptional, seamana cu usturoiul amestecat cu ardei iute si piper, cu un iz de lime. Se servesc fierbinti, cu legumele asortate, se decoreaza cu frunze de salata verde, catei de usturoi, peperoni, felii de lamaie, dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Punjeni cevapi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Snitel de pui umplut cu sunca si cascaval (cordon bleu)

Postat de autodiag

Snitel de pui umplut cu sunca si cascaval (cordon bleu)

Se spala carnea, se cresteaza si se bate cu ajutorul unui ciocan. Se presara sare si piper proaspat macinat pe ea. Se aseaza feliile de sunca presata, apoi cele de cascaval peste carne si se...

Citeste continuarea

Snitel din cotlet cu pesmet si mustar

Postat de Constelatialeu

Snitel din cotlet cu pesmet si mustar

Mai intai portionam cotletul, il batem bine. Apoi il dam prin faina. Separat spargem ouale,adaugam sare, piper, dupa gust, mustarul si patrunjelul tocat marunt. Omogenizam bine apoi trecem prin ou...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Comentarii

la 18.02.2013, 19:59
super reteta...am sa o incerc...
la 18.02.2013, 20:24
Ce bunatate
la 18.02.2013, 21:52
Grozavi
la 18.02.2013, 21:53
la 18.02.2013, 22:13
Minunata reteta, am s-o incerc si eu, o bag la favorite...

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking