Puricei cu slaninuta afumata

Postat de claudiaO in Aperitive / Garnituri
7 Feb 2020 | 2284 vizualizari
Puricei cu slaninuta afumata

Daca tot a ramas putin mamaliga de cu seara, sotul meu si-a adus aminte de copilarie, cand ii facea bunica acesti puricei. Recunosc ca pana la el, eu un am cunoscut acest fel de mancare :) Dai si cauta, citeste, si iar cauta, si in final am gasit ceva dar desigur am facut o adaptare, ca prea bine mirosea slaninuta afumata.

Ingrediente

  • 1 bucata de mamaliga de o zi
  • 1 lingua ulei
  • 100 g slaninuta afumata
  • 7 oua
  • 200 g branza de burduf
  • 1 lingura de parmezan
  • sare, piper dupa gust

Mod de preparare

Mamaliga o taiem cubulete, iar slaninuta fasiute subtiri. Incingem uleiul in tigie, adaugam mamaliga si slaninuta si prajim pe toate partiel timp de vreo 10 minute, pana incepe sa se rumeneasca. Nu va spun cum poate sa miroasa...

Cand s-a rumenit mamaliga, batem ouale cu sare si piper ca pt omleta si turnam peste mamaliga. Amestecam sa cuprinda oul toate bucatelel de mamaliga, iar cand este aproape gata punem branza maruntita si parmezanul si mai amestecam putin pe foc.

Gata! servim cu muratruri asortate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Puricei cu slaninuta afumata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Chec aperitiv cu branza si cus-cus

Postat de rhapsody

Chec aperitiv cu branza si cus-cus

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Pune branza intr-un vas si mixeaz-o (cu ajutorul unui mixer vertical) cu galbenusurile pana cand capata consistenta fina.  3. Adauga...

Citeste continuarea

Tarta cu ciuperci

Postat de Irina

Tarta cu ciuperci

Am spalat si curatat de pielita ciupercile, le-am scos coditele, dupa care le-am feliat. Ceapa am taiat-o pestisor. Ouale le-am batut si amestecat cu smantana. Am aranjat foaia de tarta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.02.2020, 12:12
Ce mâncărică gustoasă...!
la 07.02.2020, 12:33
Slanina, branza de burduf .... numai bun!
la 07.02.2020, 12:34
la 07.02.2020, 13:14
Vreau si eu niste puricei din astia..
la 07.02.2020, 13:22

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking