Ingrediente
- Pentru o tava de chec mare avem nevoie de 4 oua,
- 250 de grame de faina,
- 230 grame de zahar
- 2 plicuri zahar vanilat ,
- 250 grame de unt,
- un plic de praf de copt.
Mod de preparare
Intr-un bol mare mixam galbenusurile cu jumatate din cantitatea se zahar si cu untul la temperatura camerei pana obtinem o spuma pufoasa. Punem apoi faina amestecata cu praful de copt si mixam pe viteza minima cu grija.
Separat batem albusurile cu restul de zahar pana obtinem o spuma ferma si amestecam apoi cu grija cu o spatula cele 2 compozitii. Turnam aluatul obtinut intr-o forma de chec unsa cu unt in prealabil si dam la cuptorul preincalzit la 190-200 de grade. Coacem la jumatatea cuptorului cu o tava de protectie sub tava de chec .
Lasam la copt la 190-200 grade timp de 15 minute pana creste bine si vedem ca se rumenesc marginile si apoi scadem temperatura la 175 de grade si mai lasam 35-40 de minute . Este important sa nu deschidem usa cuptorului pana nu este coapta si sa verificam la final cu o scobitoare daca este bine coapta, daca iese uscata este gata prajitura daca nu mai lasam la cuptor pana cand testul cu scobitoarea iese ok.
Se pastreaza foarte bine timp da 2-3 zile cu o folie de protectie sa nu se usuce si este foarte buna, va sfatuiesc sa o incercati macar o data.
Daca ti-a placut reteta noastra "Quatre-quart" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|