Quatre-quart

Postat de Sylvia in Prajituri
31 Ian 2010 | 4815 vizualizari
Quatre-quart

Asta dimineata am repetata prajitura asta, e prajitura pt cafea si printre putinele pe care o mananca si piticul meu. Desi imi propun sa mai alternez si sa fac mai multe combinatii ma opresc mereu la quatre-quart clasic....care stiu ca iese perfect. Este o prajitura foarte populara in Franta, care se face in zeci de combinatii cu fructe, cu ciocolata, cu Nutella eu va prezint astazi varianta clasica si promit sa fac si sa postez si variantele cu fructe si ciocolata.

Ingrediente

  • Pentru o tava de chec mare avem nevoie de 4 oua,
  • 250 de grame de faina,
  • 230 grame de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat ,
  • 250 grame de unt,
  • un plic de praf de copt.

Mod de preparare

     Intr-un bol mare mixam galbenusurile cu jumatate din cantitatea se zahar si cu untul la temperatura camerei pana obtinem o spuma pufoasa. Punem apoi faina amestecata cu praful de copt si mixam pe viteza minima cu grija.

    Separat  batem albusurile cu restul de zahar pana obtinem o spuma ferma si amestecam apoi cu grija  cu o spatula cele 2 compozitii. Turnam aluatul obtinut intr-o forma de chec  unsa cu unt in prealabil si dam la cuptorul preincalzit la 190-200 de grade. Coacem la jumatatea cuptorului cu o tava de protectie sub tava de chec .

   Lasam la copt la 190-200 grade timp de 15 minute pana creste bine si vedem ca se rumenesc marginile si apoi scadem temperatura la 175 de grade si mai lasam 35-40 de minute . Este important sa nu deschidem usa cuptorului pana nu este coapta si sa verificam la final cu o scobitoare daca este bine coapta, daca iese uscata este gata prajitura daca nu mai lasam la cuptor pana cand testul cu scobitoarea iese ok.

   Se pastreaza foarte bine timp da 2-3 zile cu o folie de protectie sa nu se usuce si este foarte buna, va sfatuiesc sa o incercati macar o data.

Daca ti-a placut reteta noastra "Quatre-quart" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Quatre quarts

Postat de caroline

Quatre quarts

Incepem prin a cantari ouale intregi ( cu tot cu coaja ). Eu am folosit 4 oua ce cantareau 250 grame. Daca vom avea 200 grame de oua, folosim acelasi gramaj ( 200 gr ) pentru zahar, unt si...

Citeste continuarea

Chec "quatre-quarts" pentru Halloween

Postat de ctlina

Chec "quatre-quarts" pentru Halloween

Incalziti cuptorul la 180 °C.  Topiti untul la microunde. In bolul robotului sau intr-un castron amestecati ouale intregi cu zaharul. Incorporati untul topit si racit....

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.01.2010, 14:40
eu fac o prajitura asemanatoare, dar pun si niste coniac in compozitie. excelenta.
la 31.01.2010, 14:57
vreau si eu o feliuta
la 31.01.2010, 16:04
Si eu!
la 31.01.2010, 18:11
Promit sa mai pun si alte variante de quatre-quart cu mere am mancat facut de cineva si e bestial.
Bradusa putin coniac zic eu ca ar da bine pe frigul asta Am o carte cu retete de prajituri de iarna englezesti, cam toate au ceva "tarie" in ele sau ghimbir, scortisoara si alte arome tari.
la 31.01.2010, 18:25
Mmm, foarte bun, ce frumos arata Ai mei sunt lesinati dupa checuri

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking